Σύλλογος ΠΕ Ν. Ρεθύμνου: Διαμαρτυρία προς τον υπ. Εργασίας από εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα

Tweet

Σύλλογος Εκπ/κων Ρέθυμνο 21/01/2014

Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης Αριθ. Πρωτ: 13

Καστρινογιαννάκη 43

Τηλ./Fax: 28310-22612

http://www.seperet.gr Προς:

e-mail: [email protected]

Πληροφορίες: Γιώργος Τρούλης

- Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας

Τηλ: 6945802754

- ΔΟΕ

-ΑΔΕΔΥ

Κοινοποίηση: -ΜΜΕ

Θέμα: «Υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό εργασίας

απευθύνουν οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα από την υπηρεσία για τις περικοπές του εφάπαξ»

Παραθέτουμε το υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό εργασίας που απευθύνουν οι συνάδελφοι, που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα από την υπηρεσία, για τις περικοπές στο εφάπαξ.

Ως Σύλλογος στηρίζουμε το αίτημα των συναδέλφων μας και καλούμε τη ΔΟΕ και αντίστοιχα την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν την ενέργεια αυτή των συναδέλφων και να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες. Παράλληλα κοινοποιούμε το υπόμνημα ώστε όσοι συνάδελφοι που επιθυμούν, από την υπόλοιπη Ελλάδα, να προχωρήσουν σε αντίστοιχη ενέργεια.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ

Είμαστε από το Ρέθυμνο μια μεγάλη ομάδα εκπ/κών και σε πανελλαδική κλίμακα κάποιες χιλιάδες, που αποχωρήσαμε από την υπηρεσία μας μετά την 1η Ιουλίου 2013, οπότε είχαμε το δικαίωμα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης, ή με απόφαση του ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ για λόγους υγείας και έχει υπογράψει ο Υπουργός Παιδείας. Τώρα είμαστε όλοι συνταξιούχοι με προσωρινή σύνταξη, που ωστόσο η πράξη συνταξιοδότησής μας, δεν ,έχει εκδοθεί έως τις 31/12/2013. Η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα, αλλά στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Η υπηρεσία μας σε πρώτο έλεγχο των δικαιολογητικών, έκρινε ότι πληρούμε τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, καθώς έχουμε συνολική υπηρεσία πάνω από τριάντα έτη και την προβλεπόμενη ηλικία.

Έχουμε πληρώσει όλες τις εισφορές μας στην κύρια σύνταξη και στα επικουρικά ταμεία.

Στην εκπομπή του SKY του κ. Αυτιά, από τη συζήτηση που κάνατε, προκύπτει ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ και οι πολύ μεγάλες μειώσεις που θα αρχίσουν από το 2014 θα εξαιρέσουν ,όσους έχουν πράξη συνταξιοδότησης, έως 31/12/2013. Αυτό σημαίνει ότι εμείς που δεν έχουμε ακόμη αυτή την πράξη θα υποστούμε μια πολύ μεγάλη άδικη και άνιση μείωση του εφάπαξ μας περίπου 15.000 € ( από 35.000 € στις 20.000 €) δηλαδή μείωση περίπου 40%.

Το επιχείρημά σας ότι τα Ταμεία δεν έχουν χρήματα και ότι έχουμε δώσει λίγες εισφορές, γιατί δεν ισχύει για όσους περιμένουν και έχουν πράξη συνταξιοδότησης; Αναρωτιόμαστε αυτοί έχουν δώσει περισσότερες εισφορές στο εφάπαξ από εμάς;

Θα ήταν δικαιότερο και θα ίσχυε η συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών για όλους όσους περιμένουν να πάρουν το εφάπαξ, να παραμείνει ο ίδιος τρόπος υπολογισμού.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του β΄ εξαμήνου του 2013 αποχωρήσαμε εις γνώση μας με μειωμένη κύρια σύνταξη, για να προλάβουμε τον παλιό τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ. Θεωρούμε ότι είναι άδικο και αντισυνταγματικό υπάλληλοι με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας ή και περισσότερα από άλλους , που είναι τώρα συνταξιούχοι την ίδια χρονιά (2013), να έχουν διαφορά στο εφάπαξ 15.000. Τα δικά μας χρήματα δίνετε στους άλλους! Ο ρόλος του υπουργού είναι να λύνει και όχι να δημιουργεί προβλήματα και αδικίες.

Εμείς περιμέναμε το 2013 που δεν ίσχυαν ακόμα τα μηδενικά ελλείμματα και που δημιουργήθηκε πρωτογενές πλεόνασμα, η πολιτεία να έχει στηρίξει τα επικουρικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων μειώθηκαν δραματικά, από κακούς χειρισμούς του παρελθόντος (άτοκα δάνεια τις δεκαετίες 1950-1960, ζημιές στο Χρηματιστήριο, τα τοξικά ομόλογα και το κούρεμα των ομολόγων).

Παρακαλούμε και σας προτείνουμε στο νόμο που θα υπογράψετε να προσθέσετε μεταβατικές διατάξεις που θα συμπεριλάβουν και τους εκπ/κούς που αποχώρησαν το β΄ εξάμηνο έως 31-12-2013 ανεξάρτητα αν έχουν πράξη συνταξιοδότησης, μια που είμαστε οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν μπορούσαμε να φύγουμε νωρίτερα στο α΄ εξάμηνο του 2013 όπως άλλοι.

Για να εκδοθεί πράξη συνταξιοδότησης απαιτούνται με τα σημερινά δεδομένα έξι (6) μήνες περίπου, από την ημερομηνία αποχώρησης. Έτσι οι εκπ/κοί που αποχώρησαν το 2013, με νόμο που θα ψηφιστεί το 2014 θα υποστούν αυτές τις φοβερές μειώσεις. Αυτό είναι παράλογο, άδικο, εξοργιστικό.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε έστω και την τελευταία στιγμή να μας δικαιώσετε και να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία.

Ευχαριστούμε που διαβάσατε το υπόμνημά μας.

Σε περίπτωση που δεν αρθεί η αδικία επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

………………………………………

Ονόματα εκπαιδευτικών που υπογράφουν

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος O Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Τρούλης Γιώργος Σαϊτάκης

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ρεθύμνουδιαμαρτυρίασυνταξιοδότηση εκπαιδευτικών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα