Σύλλογος ΠΕ Καλλιθέας Μοσχάτου:Τα στοιχεία για την εξέλιξη της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση στην Αττική

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Τ' αληθινό μπόι τ ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς.
Γιάννης Ρίτσος

Αυτά είναι μέχρι στιγμής τα στοιχεία, για την εξέλιξη της μάχης ενάντια στη αξιολόγηση,

στην Αττική. Αναμένονται συνεδριάσεις σε περίπου 200 σχολεία και νηπιαγωγεία

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ : 927
ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ : 1.066
Δ/ΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ : 106
ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ : 472
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ : 511

Παρά τις πιέσεις, τις απειλές, τον εκφοβισμό, τις διοικητικές τρίπλες, τις εγκυκλίους, την τρομοκράτηση, τα ψεύδη, τις παραπλανήσεις, τα «φιλικά» χτυπήματα στην πλάτη, τις απόπειρες παραχάραξης των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων, τις «νομικές συμβουλές» και τις φήμες ότι «όλοι υπογράφουν»… το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ διεξάγει μια ιστορική μάχη, σχολείο το σχολείο, νηπιαγωγείο το νηπιαγωγείο, και έχει ήδη ορθώσει το ανάστημά του στο ύψος της Δημόσιας Παιδείας.

Το Υπουργείο και η πολιτική της κυβέρνησης έχουν ηττηθεί. Τα αντεγραμμένα σχέδια της ομάδας Ματσαγγούρα και όσοι συνεργάζονται και υποτάσσονται σε αυτά τα σχέδια, έχουν ηττηθεί. Απέναντι στο σχολείο της αγοράς, της κατηγοριοποίησης, της κατάταξης, του ανταγωνισμού και της επιλογής, υψώνεται ο πύργος της προσπάθειας και του αγώνα για το δημόσιο σχολείο των όλων και των ίσων.

Μόνο τον Γιουγκέρ και τον Σόιμπλε δεν έβαλαν να κάνουν δηλώσεις για την αξιολόγηση… Και όμως με δεδομένο ότι ήδη το 50% των σχολείων καταγράφει μέσω της απεργίας – αποχής, την αντίθεσή του να δεχτεί τις αξιολογικές διαδικασίες. Με δεδομένο ότι το 22% των σχολείων δεν έχει κάνει συνεδριάσεις ή δεν έχει καταγραφεί ακόμη από τους Συλλόγους, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι μόνο το 25% των σχολείων συναινούν με την αξιολογική ζούγκλα. Και μέσα σε αυτά τα σχολεία ένα ανυπότακτο κομμάτι του εκπαιδευτικού σώματος δηλώνει ότι απέχει από τις αξιολογικές διαδικασίες.

Συνεχίζουμε με την ορμή, τη φλόγα και το πάθος της συλλογικής ιδέας και της Δημόσιας Παιδείας.

Ως την τελική νίκη. Ως την απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών νόμων. Ως την ανατροπή της πολιτικής που διαλύει τα κοινωνικά αγαθά και τα μετατρέπει σε εμπορεύματα. Ως την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.

Θα νικήσουμε.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Καλλιθέας Μοσχάτουαξιολόγηση
Keywords
Τυχαία Θέματα