Σύλλογος ΠΕ Δ. Γληνός: Αφήστε τους δασκάλους να κάνουν τη δουλειά τους

Tweet

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε.«Δ. Γληνός»

ΚΑΡΠΑΘΟΥ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

τηλ.- fax : 210 26 14 214

[email protected]

Ίλιον,22/12/2013

Α. Πρ. : 19

ΠΡΟΣ : Μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Γ’ Διεύθυνση

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Μέσα σ' αυτό το γενικότερο κλίμα φόβου, ανασφάλειας και τρομοκρατίας που

καλλιεργείται εντέχνως στα σχολεία, το οποίο εντείνεται και μεγιστοποιείται με συνεχείς διώξεις προς συναδέλφους από την υπηρεσία για ''ανάρμοστη'' συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, οι εκπαιδευτικοί νιώθουν ευάλωτοι και εκτεθειμένοι, όσον αφορά το εργασιακό τους μέλλον.

Στα πολλά φαινόμενα διώξεων συναδέλφων ανά την Ελλάδα έρχεται να προστεθεί και η περίπτωση του 2ου Δ. Σχ. Πετρούπολης, όπου όλοι οι συνάδελφοι του σχολείου ζουν από το Σεπτέμβρη σ' ένα καθεστώς φόβου και εργασιακής ανασφάλειας. Αντιμετωπίζουν πρόβλημα με γονέα μαθητή και τις ενέργειές του , για ζητήματα τα οποία δεν ευθύνονται. Κύριο και απόλυτο σκοπό τους οι συνάδελφοι έχουν το παιδαγωγικό και διδακτικό τους έργο όσον αφορά το συγκεκριμένο μαθητή, αλλά και όλους τους μαθητές του σχολείου, όπως πράττουμε άλλωστε όλοι μας.

Ο Σύλλογός μας από την αρχή στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων και ζήτησε κι από τη Δ/ρια Γ' Αθήνας να κάνει το ίδιο στις συναντήσεις που είχε μαζί της. Παρ’ όλα αυτά η Δ/ρια Κα Ψαρρά, μετά από εντολή που δέχτηκε από την περιφέρεια, διέταξε προκαταρκτική έρευνα και για τους 25 συναδέλφους. Μία προκαταρκτική έρευνα εναντίον του συλλόγου διδασκόντων για θέμα που αφορά προσωπικές και οικογενειακές διαφορές τρίτων προσώπων που δεν εμπλέκεται με τη λειτουργία του σχολείου. Πιστεύουμε ότι η Διοίκηση δεν αντιμετώπισε, όπως όφειλε και όπως έπρεπε, το περιστατικό που έλαβε χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης.

Αποδόθηκαν ευθύνες στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, παρόλο που με ευσυνειδησία προσπάθησαν να προστατεύσουν το παιδαγωγικό κλίμα και την ομαλή λειτουργία του σχολείου, κάτι που όφειλε να πράξει η ίδια η Διοίκηση, η οποία όμως το απέφυγε παίζοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου μεταθέτοντας τις ευθύνες της στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δηλώνει απερίφραστα την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους συναδέλφους του 2ου Δημοτικού σχολείου Πετρούπολης και κάνει γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν θα επιτρέψει τη μετακύληση των ευθυνών στους συναδέλφους μας. Καλούμε τη Διοίκηση να αποσύρει την εντολή για τη διεξαγωγή της προκαταρκτικής έρευνας παίρνοντας, έστω και καθυστερημένα, όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίσουν το κατάλληλο παιδαγωγικό κλίμα και την ομαλή λειτουργία του σχολείου ώστε να μπορέσουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους χωρίς φόβο και απειλές.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ –

ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Δ. Γληνόςδάσκαλοι Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα