Σύλλογος ΠΕ "Αλ. Δελμούζος": Διαγραφή Διευθύντριας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, από μέλος του συλλόγου

Διαγραφή Διευθύντριας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, από μέλος του συλλόγου

(σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. του κλάδου και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από το ισχύον καταστατικό του συλλόγου Π.Ε "Αλ. Δελμούζος").

Όταν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι αξιολογούν – επιμορφώνουν, στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης από το ΙΕΠ αξιολόγησης ή συμμετέχουν σε επαναληπτικά σεμινάρια όπου αυτά έχουν ακυρωθεί μετά από συλλογική δράση, δεν μπορούν να είναι μέλη των συνδικάτων μας.

Βρισκόμαστε

σ’ ένα αποφασιστικό σημείο του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση που αποτελεί το εργαλείο για την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών εκπαιδευτικών. Εργαλείο για την κινητικότητα, το φόβο, την υποταγή και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών. Για την πλήρη κατάργηση της παιδαγωγικής ελευθερίας και τον πλήρη έλεγχο του περιεχομένου της εκπαίδευσης, την προώθηση των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων σχολείων τη δημιουργία του σχολείου της αγοράς.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει εδώ και ένα χρόνο , που επιχειρείται η άμεση εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης, σκληρή μάχη έχοντας πετύχει κρίσιμες νίκες ή και καθυστερήσεις στην επιβολή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι δυστυχώς διάλεξαν στρατόπεδο εγκαταλείποντας τον κλάδο και την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, προωθώντας και εφαρμόζοντας με κάθε μέσο την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση:

Συμμετείχαν ανερυθρίαστα στα σεμινάρια της ντροπής πέρσι τον Μάρτιο – Απρίλιο του 2014 νομιμοποιώντας την εξευτελιστική διαδικασία, με τη συνοδεία των ΜΑΤ και το χτύπημα των συναδέλφων τους εκπαιδευτικών με τον πιο σκληρό τρόπο. Υποστήριξαν τη συμμετοχή των σχολείων στην αυτοαξιολόγηση απέναντι στις εκφρασμένες θέσεις του κλάδου (Αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, συγκέντρωση υπογραφών, αποφάσεις δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων – αποφάσεις 83ης Γ.Σ της ΔΟΕ).Στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις κάθε παιδαγωγικής αρχής όσον αφορά τη λειτουργία του προγράμματος και την κάλυψη των κενών, (π.χ ευέλικτη ζώνη , μαθήματα ειδικοτήτων, αριθμός μαθητών ανά τάξη κλπ.)Πολλά από τα στελέχη εκπαίδευσης, όπως και η Διευθύντρια εκπαίδευσης Αν. Αττικής, αποδέχτηκαν τον ρόλο του επιμορφωτή σε σεμινάριο αξιολόγησης διοργανωμένο από το ΙΕΠ, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι.Βρίσκονται πλέον μπροστά στο αποφασιστικό σημείο να προχωρήσουν άμεσα στην αξιολόγηση των διευθυντών σχολείων και προϊστάμενων νηπιαγωγείων, αναλαμβάνοντας οριστικά και χωρίς επιστροφή το ρόλο του εργοδότη που με την αξιολόγηση των υφιστάμενων του θα καθορίζει την υπηρεσιακή τους εξέλιξη, την μισθολογική τους καθήλωση, τη θέση τους στην εργασία ή ακόμη και την μελλοντική τους απόλυση.

Όσοι αναλαμβάνουν αυτό το ρόλο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕ τους μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης.

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ του συλλόγου Π.Ε «Αλ. Δελμούζος» αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να υλοποιήσει την απόφαση της 83ης ΓΣ της ΔΟΕ και να διαγράψει όλα τα στελέχη ( διευθυντές εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους ) που θα μπουν σ’ αυτή τη διαδικασία. Η Διευθύντρια εκπαίδευσης όσο και οι σχολικοί σύμβουλοι της περιοχής μας δυστυχώς ταυτίστηκαν με όλες τις προαναφερόμενες διαδικασίες .

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι τόσο η Διευθύντρια εκπαίδευσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής όσο και οι Σχολικοί Σύμβουλοι της περιοχής μας πρέπει να διαγραφούν από το σύλλογό μας. Επειδή οι Σχολικοί Σύμβουλοι δεν έχουν την οργανική τους και δεν αποτελούν μέλη του σωματείου μας ενημερώνουμε τους συλλόγους στους οποίους ανήκουν, για όσα στοιχειοθετούνται εναντίον τους για τις παραπέρα πιθανές ενέργειές τους.

Η Διευθύντρια εκπαίδευσης όμως αποτελεί μέλος του συλλόγου μας και γι’ αυτό , για όλους τους παραπάνω λόγους καθώς και το γεγονός ότι :

Ως Διευθύντρια εκπαίδευσης έχει πάμπολλες καταγγελίες από όλους τους συλλόγους της Αν. Αττικής για αυθαιρεσίες ακόμα και παράνομες πράξεις σε βάρος εκπαιδευτικών, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους όρους και τα πλαίσια του καταστατικού του συλλόγου μας .Ως Διευθύντρια εκπαίδευσης έχει κάνει η ίδια, όπως και άλλοι διευθυντές εκπαίδευσης, την επιλογή της χωριστής συνδικαλιστικής της έκφρασης συμμετέχοντας μάλιστα στο ΔΣ της οργάνωσης της ένωσης Διευθυντών Eκπαίδευσης, προβάλλοντας άλλα αιτήματα με άλλες προτεραιότητες από αυτές που έχει ο κλάδος μας με τους συλλόγους του και την ΔΟΕ.

Το ΔΣ του συλλόγου Π.Ε «Αλ. Δελμούζος» αποφασίζει σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό του, Άρθρο 7 Παράγραφος 1.

Τη διαγραφή της από μέλος του συλλόγου «Αλ. Δελμούζος».

Υπενθυμίζεται ότι μέλος του συλλόγου που διαγράφεται με απόφαση του Δ.Σ , έχει δικαίωμα ,βάση του καταστατικού, να προσφύγει στην πρώτη μετά την διαγραφή του Γ.Σ και να ζητήσει την ακύρωσή της.

Για την απόφαση του αυτή θα ενημερώσει τόσο τα μέλη του όσο και τη ΔΟΕ .

Το Δ.Σ

Παλλήνη: 17-11-2014 Προς : Tα μέλη του συλλόγου μας

Αριθμ. Πρωτ.: 66 Κοιν. : ΔΟΕ

Αιρετούς ΚΥΣΠΕ

Δ/ντρια Εκπ/ης Ανατολικής Αττικής

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αλ. Δελμούζοςδιαγραφήδιευθυντής εκπαίδευσης
Keywords
Τυχαία Θέματα