ΕΛΜΕ Κιλκίς: Ανακοινώσεις

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Μ.Ε.

ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Βυζαντίου 3 (Εργατικό Κέντρο) Κιλκίς 6/11/2014

61100 Κιλκίς Αριθμ. Πρωτ.:56

ΤΗΛ. FAX. 2341023169

[email protected] ΠΡΟΣ : Δ.Δ.Ε Κιλκίς

http://elmekilkis.blogspot.com/ ΚΟΙΝ : Όλα τα σχολεία

Θέμα: «Ενημέρωση της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς από Δ.Δ.Ε. Κιλκίς για θέματα αρμοδιότητάς της»

Στο πλαίσιο των επαφών της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς με τους εκπαιδευτικούς

– μέλη της, προέκυψαν συγκεκριμένα θέματα, στα οποία παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα και εγγράφως:

Έχουν καταβληθεί τα οδοιπορικά έξοδα για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τη σχολική χρονιά 2013-2014 καθώς και για τις προηγούμενες σχολικές χρονιές;Έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς που απασχολήθηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2014;Η Δ.Δ.Ε. Κιλκίς προβαίνει στην έγγραφη απάντηση -μέσα στο προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα- προς τα γραπτά αιτήματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών, οι οποίοι απευθύνονται προς τη Δ.Δ.Ε. Κιλκίς για υποθέσεις τους;

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ξενέλης Γεώργιος Γεωργούσης Ιωάννης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Μ.Ε.

ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Βυζαντίου 3 (Εργατικό Κέντρο) Κιλκίς 6/11/2014

61100 Κιλκίς Αριθμ. Πρωτ.:57

ΤΗΛ. FAX. 2341023169

[email protected] ΠΡΟΣ : Όλα τα σχολεία

http://elmekilkis.blogspot.com/ ΚΟΙΝ : ΔΔΕ Κιλκίς

Θέμα: «Χωρισμός τμημάτων και μετακίνηση συναδέλφων εκπαιδευτικών»

Φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο σε σχολεία της περιοχής του Κιλκίς να καθυστερήσει ο χωρισμός των τμημάτων βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Η καθυστέρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί με οργανική θέση να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία για την κάλυψη αναγκών. Όταν, όμως, μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκαν επιπλέον τμήματα στα εν λόγω σχολεία, διαπιστώθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί που μετακινήθηκαν θα μπορούσαν να καλύψουν το υποχρεωτικό τους ωράριο στο σχολείο της οργανικής τους θέσης.(φιλόλογος από Γυμνάσιο Χέρσου μετακινήθηκε στο ΓΕΛ Γουμένισσας.)

Για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων που προκαλούν αναστάτωση τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων όσο και στους εκπαιδευτικούς αλλά και στρεβλή εικόνα - υπόνοιες για τη σκοπιμότητα της καθυστέρησης και κυρίως για τη διαδικασία των τοποθετήσεων και μετακινήσεων, η Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς ζητά οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται με απόλυτη διαφάνεια και σε εύθετο χρόνο κατά την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ξενέλης Γεώργιος Γεωργούσης Ιωάννης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Μ.Ε.

ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Βυζαντίου 3 (Εργατικό Κέντρο) Κιλκίς 10/11/2014

61100 Κιλκίς Αριθμ. Πρωτ.: 58

ΤΗΛ. FAX. 2341023169

[email protected] ΠΡΟΣ: Όλα τα σχολεία

http://elmekilkis.blogspot.com/ ΚΟΙΝ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η ημέρα της 17 Νοεμβρίου είναι μια μέρα μνήμης κατά την όποια τιμάμε ανθρώπους που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα. Είναι ταυτόχρονα μια μέρα εκδηλώσεων, με συμμετοχή σε πορείες, καθώς έννοιες όπως δημοκρατία, ατομικά δικαιώματα, παιδεία ελεύθερη και δημοκρατική αποτελούν ακόμη αιτήματα ανεκπλήρωτα.

Αυτήν την ημέρα , ακόμη και συμφώνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αριθμ. 181569/Δ2/11-11-2014, στα σχολεία οι σύλλογοι διδασκόντων και οι μαθητές τιμούν με ομιλίες ,δράσεις μουσικές ή εικαστικές, τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου αλλά και καταθέτουν τη δική τους υπόσχεση για επαγρύπνηση και διατήρηση των δημοκρατικών θεσμών. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας όπως επιμορφώσεις, συνελεύσεις συλλόγου διδασκόντων, ενημέρωση γονέων, αποτρέπουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις εορτασμού αλλά και μειώνουν τη σημασία και τη σπουδαιότητα της συγκριμένης επετείου.

Ο Πρόεδρος
Ξενέλης Γιώργος

Ο Γεν. Γραμματέας
Γεωργούσης Ιωάννης

Tags: ΕΛΜΕ Κιλκίςεπέτειος ΠολυτεχνείουΠολυτεχνείοπολυπληθή τμήματατμημάτα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα