Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω: Όχι στις νέες συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις, καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

Ρήγα Φερραίου 20

Αιγάλεω 17-6-2013

ΠΡΟΣ : - Τα μέλη του Συλλόγου μας, Ένωση Γονέων Αιγάλεω

Δ.Σ της ΔΟΕ και Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε

Όχι στις νέες συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις, καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Η τριμερής Κυβέρνηση συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική. Στο τέλος της σχολικής χρόνιάς ανακοίνωσε πως άλλα 200 δημοτικά σχολεία

και νηπιαγωγεία κλείνουν, υποβαθμίζονται και συγχωνεύονται. Συγκεκριμένα: υποβιβάζονται: 34 Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία - συγχωνεύονται: 27 Δημοτικά και 13 Νηπιαγωγεία - καταργούνται: 32 Δημοτικά και 89 Νηπιαγωγεία

Στο Αιγάλεω υποβαθμίζονται το 14ο Δημ. Σχολείο (από 9/θέσιο σε 7/θέσιο) και κλείνει οριστικά το 26ο Νηπιαγωγείο (λόγω έλλειψης κτιρίου). Θυμίζουμε ότι πέρυσι έκλεισαν το 15ο Δημοτικό Σχολείο (συγχώνευση με το 7ο Δ.Σ) και υποβάθμισαν το 11ο Δ.Σ. Στη μέση της φετινής σχολικής χρονιάς (!!!) συγχώνευσαν τμήματα στο 5ο , 16ο και 11ο Δ.Σ. Επίσης έκλεισαν τμήματα στο 28ο και στο 2ο Νηπιαγωγείο. Δεκάδες συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων έχουν γίνει και στους γειτονικούς Δήμους. Πέρυσι στο Περιστέρι 13 Δημοτικά σχολεία υποβιβάστηκαν, συγχωνεύτηκαν 6 Δημοτικά, 10 Γυμνάσια, 4 Λύκεια, το νυχτερινό Γυμνάσιο καταργήθηκε ενώ φέτος επιχειρούνται νέες συγχωνεύσεις: 5ο με 47ο Δημοτικό, 11ο με 36ο Δημοτικό, υποβάθμιση του 29ου Δημοτικού.

Είναι φανερό πως το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσουν αυτήν την πολιτική. Κυβέρνηση, Ε.Ε και ΔΝΤ χτυπούν ανελέητα τις κατακτήσεις και τις κοινωνικές υποδομές (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια κλπ). Θέλουν ένα σχολείο χρεοκοπημένο, διαλυμένο, φτηνό και ευέλικτο το οποίο θα παράγει ημιαγράμματους απασχολήσιμους.

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθεί το Δημόσιο Σχολείο.

Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και Ενώσεις Γονέων, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ η οποία οδηγεί τα σχολεία και τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των σχολείων των παιδιών μας, ο αγώνας για να μη μετατραπεί το σχολείο σε μηχανή παραγωγής φτηνών-αγράμματων απασχολήσιμων, ο αγώνας για να μη γίνει το σχολείο γρανάζι των χορηγών και των εταιρειών, ο αγώνας για ένα σχολείο που θα χωρά ΟΛΑ τα παιδιά και ΟΛΗ τη ΓΝΩΣΗ, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς μπορεί και πρέπει να έχει αποτελέσματα.

Στα πλαίσια αυτά ο Σύλλογος μας καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους γονείς και τις Ενώσεις τους, τους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19-6-2013, στις 10.00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου, φορείς και Ενώσεις Γονέων.

Διεκδικούμε:

- Κανένα κλείσιμο , συγχώνευση, υποβάθμιση Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

- Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.

- Άμεση κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

- Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη μόρφωση των παιδιών τους.

- Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο και 2χρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω
Keywords
Τυχαία Θέματα