Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω: Αποφάσεις ΓΣ Συλλόγου

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. (7/6/12) ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Η προώθηση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας,
για την επόμενη σχολική χρονιά, συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη αξιολόγηση προσώπων και υπηρεσιών του δημοσίου με στόχο τόσο τον περιορισμό-διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, όσο και τις απολύσεις προσωπικού, στην προοπτική της μείωσης της συνολικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα κατά 150.000 εργαζομένους μέχρι το 2015. Η σημερινή αναθέρμανση, επομένως, της συζήτησης για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, δεν περιορίζεται απλά στους εκπαιδευτικούς, αλλά είναι μέρος της προσπάθειας αντιδραστικής μεταρρύθμισης του κράτους συνολικά και της δημιουργίας ενός δημόσιου τομέα που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, μάνατζερ και ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένα δημόσιο στο οποίο θα κυριαρχούν οι ιδιώτες και οι ΜΚΟ. Οι διάφορες ειδικές ομάδες εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε που θα αξιολογήσουν την αποδοτικότητα του δημόσιου τομέα αποδεικνύουν ότι η συζήτηση για την αξιολόγηση είναι συνυφασμένη με την πολιτική των Μνημονίων, του κλεισίματος σχολικών μονάδων, της ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσιών και των μαζικών απολύσεων εργαζομένων.
Δε θα πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση ως έννοια και πρακτική δεν είναι ούτε ουδέτερη, ούτε σχετίζεται με κάποια «αντικειμενική» εκτίμηση του καλού εκπαιδευτικού. Η αξιολόγηση πάντα προσδιορίζεται από συγκεκριμένους πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους που συνδέονται με ερωτήματα για το «τι», το «πώς», «από ποιους» και «γιατί» αξιολογείται. Στη σημερινή συγκυρία, η αξιολόγηση εξυπηρετεί το στόχο του κράτους να ελέγξει καλύτερα το αποτέλεσμα της εκπαίδευσης με βάση τις ανάγκες της αγοράς, να υποτάξει τον εκπαιδευτικό στις πολιτικές του επιλογές και να οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους/ ισσες στη μισθολογική και επαγγελματική καθήλωση και τελικά στην ενδεχόμενη απόλυση.
Η αξιολόγηση αποτελεί άμεσα το εργαλείο των εκκαθαρίσεων και των απολύσεων στην εκπαίδευση και σε όλο το Δημόσιο, αποτελεί εργαλείο για:
 την κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών και τη πλήρη διάλυση της δημόσιας , δωρεάν παιδείας.
 το πέταγμα της πλειοψηφίας των μαθητών, στον Καιάδα των κοινωνικών και ταξικών ανισοτήτων.
 την προσαρμογή του σχολείου στους ανταγωνιστικούς νόμους της αγοράς, με τους γονείς να πληρώνουν, το σχολείο να αναζητά πόρους μέσω χορηγών, και η γνώση να μετατρέπεται σε κερδοφόρα επιχείρηση για το κεφάλαιο.
 την υποταγή του εκπαιδευτικού σώματος. Υποταγή τόσο στο εργασιακό επίπεδο, όσο και στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό επίπεδο της εργασίας. Η υποταγή στα προκαθορισμένα σχέδια διδασκαλίας, στα βιβλία της αμάθειας, στα αναλυτικά προγράμματα της κοινωνικής διαφοροποίηση
Keywords
Αναζητήσεις
συλλογος δασκαλων αιγαλεω
Τυχαία Θέματα