Στον προθάλαμο της ανεργίας 12.500 εργαζόμενοι

Tweet

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ Στον προθάλαμο της ανεργίας 12.500 εργαζόμενοι

Ετοιμη να στείλει στον προθάλαμο της απόλυσης 12.500 εργαζόμενους στο Δημόσιο έως το τέλος Σεπτέμβρη εμφανίζεται η κυβέρνηση. Χτες, συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Πληροφορίες από τη συνεδρίαση αναφέρουν ότι ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες ώστε μέχρι τη Δευτέρα να έχουν υπογραφεί οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες καταργούνται 2.000 οργανικές θέσεις από 11 υπουργεία.

Τα ονόματα θα ανακοινωθούν μετά τις 25 Σεπτέμβρη, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και οι έλεγχοι από τις τριμελείς επιτροπές και θα έχουν αποσταλεί στον ΑΣΕΠ για οριστικοποίηση.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της άρνησης των πρυτάνεων να καταρτίσουν τη λίστα των 1.765 διοικητικών υπαλλήλων που θα είναι εν δυνάμει άνεργοι, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, δήλωσε πως «το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει μια προθεσμία, την 15η Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών των διοικητικών υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα της αξιολόγησης». Πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργείο Παιδείας, αν δεν είναι έτοιμη η λίστα, θα «λύσει» το θέμα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούνη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.300 σχολικοί φύλακες και καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ πριν από λίγες μέρες στο ίδιο καθεστώς εντάχθηκαν 1.700 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας. Στις 23 Σεπτέμβρη και τυπικά, οι 3.200 δημοτικοί αστυνομικοί θα μείνουν χωρίς δουλειά ενώ στη λίστα θα προστεθούν οι 2.000 υπάλληλοι των 11 υπουργείων και οι 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι από AEI και ΤΕΙ.

Από εκεί και πέρα, έρχεται και το δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων, με άλλες 12.500 μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ το 2014 θα ολοκληρωθεί με 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο δελτίο του ΣΚΑΪ προχτές το βράδυ, στο δεύτερο κύμα θα είναι υπάλληλοι των ΟΤΑ καθώς και εργαζόμενοι στην Υγεία.

Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη, 14/9/2013

Tags: ανεργίαδιαθεσιμότηταοργανικές θέσειςΑΣΕΠ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα