Στίβεν Χόκινγκ: Τα έξυπνα ρομπότ θα εξαφανίσουν τον άνθρωπο

Ο διάσημος αστροφυσικός, καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ, προειδοποίησε σήμερα την ανθρωπότητα- για άλλη μία φορά- ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία έξυπνων μηχανών αποτελούν απειλή για την ίδια την ύπαρξή μας.

Ο ίδιος δήλωσε στο BBC: "Η ανάπτυξη της πλήρους τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής."

Ο Χόκινγκ έδωσε αυτή την απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο ίδιος για να επικοινωνεί, η οποία περιλαμβάνει μια βασική μορφή Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο επιστήμονας

παραδέχθηκε ότι οι "πρωτόγονες" μορφές της τεχνητής νοημοσύνης που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα έχουν ήδη αποδειχθεί πολύ χρήσιμες, αλλά φοβάται τις συνέπειες της περαιτέρω ανάπτυξης και της δημιουργίας μιας μηχανής που θα μπορούσε να μοιάσει ή και να ξεπεράσει τον άνθρωπο.

"Ένα τέτοιο ρομπότ θα έκλεινε από μόνο του και θα επανασχεδιαζόταν με ένα συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό. Οι άνθρωποι, οι οποίοι περιορίζονται από την αργή βιολογική εξέλιξη, δεν θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν και- τελικά- θα έπρεπε να αντικατασταθούν ολικά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο διάσημος αστροφυσικός.

Τις ανησυχίες του Χόκινγκ συμμερίζεται και ο δημιουργός της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας Spaxe X, Έλον Μασκ, ο οποίος προ ημερών προειδοποίησε ότι, «η τεχνητή νοημοσύνη συνιστά τη μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα».

Πηγή: news.gr

Tags: Στίβεν Χόκινγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα