Στην Υγεία η πλειονότητα των μόνιμων προσλήψεων στο Δημόσιο

Στον κρίσιμο τομέα της Υγείας αλλά και των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού θα διοχετευθούν οι φετινές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των προσλήψεων του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που παρουσιάζει αναλυτικά σήμερα η «Αυγή» σε ρεπορτάζ του Νίκου Μορφονιού.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο κομβικός τομέας των υπηρεσιών Υγείας αναμένεται να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό που έχει προϋπολογιστεί σε 3.100 προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σε νοσοκομεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μάλιστα, αν λάβουμε

υπόψη ότι ο συνολικός αριθμός προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο για το 2017 ανέρχεται σε 7.201, καθίσταται εμφανής η πριμοδότηση στον τομέα της Υγείας για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών. Κατά συνέπεια, μετά το 2016, οπότε το 60% των μόνιμων προσλήψεων, σύμφωνα και με την πρόσφατη ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ, κατευθύνθηκαν σε φορείς του υπ. Υγείας, και φέτος ο προγραμματισμός του αρμόδιου υπουργείου προβλέπει σχεδόν το 45% εκ του συνόλου των προσλήψεων να διοχετευθεί στην Υγεία.

Σημειωτέον, στις 3.100 θέσεις περιλαμβάνονται οι προσλήψεις 800 γιατρών, ενώ στις λοιπές 2.300, που αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, συγκαταλέγονται και 93 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

προσλήψεις
Keywords
Τυχαία Θέματα