Σωματείο εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου: Καταγγελία για τη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Tweet

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ελευσίνα 24/7/2014

ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Αρ. Πρωτ 13

Να ανακληθεί η πολιτική – συνδικαλιστική δίωξη της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μολάων «Γ. Ρίτσος» και αιρετού Ν. Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε αργία την συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετή Εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων «Γ. Ρίτσος».

Όλα άρχισαν όταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας άσκησε δίωξη σε βάρος της με βάση τον «νέο» πειθαρχικό κώδικα για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», μια αναχρονιστική, ασαφή και γενικόλογη κατηγορία, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι προς κατηγορία!

Η συναδέλφισσα διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).

Η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία τώρα, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, είναι πολιτική πράξη αυταρχισμού που επιδιώκει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να δημιουργήσει κλίμα φόβου !

Στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών και συνολικά των εργαζομένων στο Δημόσιο. Θέλουν τον εργαζόμενο να φοβάται να πάει κόντρα στους αντιλαϊκούς νόμους. Το αστικό κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχουν χρέος και καθήκον: Να οργανωθεί ο αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Ένας δρόμος υπάρχει: Η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4093/2012 ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ»

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΑΝΑΠΛ/ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΡΙΑ

Tags: Ελισάβετ Παπαδοπούλουδίωξη συναδέλφουΣωματείο εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα