Νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας: Ψήφισμα- καταγγελία για τη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Tweet

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας να θέσει σε αργία τη δασκάλα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετή Εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μολάων «Γ. Ρίτσος».

Η εκπαιδευτικός διώκεται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας με βάση τον «νέο» πειθαρχικό κώδικα για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», μια αναχρονιστική,

ασαφή και γενικόλογη κατηγορία, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι προς κατηγορία! Διώκεται διότι ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη Διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.). Η απόφαση αυτή θυροκολλήθηκε σχεδόν μετά από ένα μήνα από την υπογραφή της από τον Υφυπουργό (σήμερα 24/07/2014 στην εσωτερική πόρτα του κλειστού σχολείου που υπηρετεί !!!) και καταγγέλλεται ως ενέργεια που εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού, καταργώντας και αυτό το τεκμήριο της αθωότητας .

Η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία τέλη Ιουνίου, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό συμβούλιο και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, βαραίνει ολόκληρη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται ουσιαστικά για πολιτική πράξη αυταρχισμού και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής της δράσης και της άσκησης των καθηκόντων της με τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΝΟΜ. ΤΜ. ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΙΑΣ Πάτρα, 24 /07 /2014
Αριθμ. Πρωτ.: 16
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 20, ΠΑΤΡΑ
ΠΛΗΡ.: Απ. Αθανασόπουλος
Τηλ.: 697602555
Email: [email protected] Προς: 1. Το Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Μολάων
«Γ. Ρίτσος»
2. Όλα τα Σωματεία -Μέλη μας
3. ΤΑ Μ.Μ.Ε.

Tags: ΑΔΕΔΥ ΑχαΐαςΕλισάβετ Παπαδοπούλου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα