Σε βαθμολογικό κέντρο χάθηκε το γραπτό υποψηφίου από το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Τη Δευτέρα θα αναρτηθούν οι βαθμοί

Του Αποστολου Λακασα

Μισή αγωνία... τέλος για τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ, καθώς τη Δευτέρα θα αναρτηθούν στα Λύκεια οι βαθμοί. Οι βάσεις

εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Από την άλλη, ένα απρόοπτο στιγμάτισε τη διαδικασία της βαθμολόγησης, καθώς χθες έγινε γνωστό ότι σε βαθμολογικό κέντρο της Κρήτης χάθηκε γραπτό υποψηφίου! Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι κάποιος από απροσεξία πέταξε το γραπτό στο καλάθι των αχρήστων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι βαθμοί των υποψηφίων Γενικών Λυκείων και της ομάδας Β΄ των Επαγγελματικών Λυκείων (διεκδικούν θέση και σε πανεπιστήμια και σε ΤΕΙ, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας Α΄ μόνο σε ΤΕΙ) θα ανακοινωθούν μετά τη 1 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας, ενώ οι υποψήφιοι θα μπορούν, μετά τη 1 μ.μ. επίσης, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επίσης, ολοκληρώνεται σύντομα η επεξεργασία των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσων έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις. Οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στα Γενικά Λύκεια, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές Βεβαιώσεις Πρόσβασης. Ολοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β΄ και ΕΠΑΛ-Α΄ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5 Ιουλίου μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu. gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που δημιούργησαν φέτος στο Λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, από το βαθμολογικό κέντρο Ηρακλείου Κρήτης χάθηκε γραπτό υποψηφίου. Το γραπτό είναι από το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας και ανήκει σε υποψήφιο από Λύκειο της Γ΄ Διεύθυνσης Αθήνας (Αιγάλεω, Περιστέρι κ.λπ.). Το γραπτό έχει βαθμολογηθεί από ένα βαθμολογητή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» και ο δεύτερος βαθμολογητής είχε βαθμολογήσει το γραπτό, αλλά στο πρόχειρο και χωρίς να έχει καταχωρίσει τον βαθμό επισήμως. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο βαθμοί δεν διαφέρουν τόσο ώστε να χρειαζόταν και τρίτη βαθμολόγηση από αναβαθμολογητή. Αυτό διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος με τη βαθμολόγηση του γραπτού. Βέβαια, πλέον, δεν θα υπάρχει το χειρόγραφο για διασταύρωση. Από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου διετάχθη ΕΔΕ για τις συνθήκες του περιστατικού και για τον καταλογισμό ευθυνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα