Ξεκίνησε χτες η 81η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΑγώνες για τις πραγματικές ανάγκες

Ξεκίνησε, χτες, η 81η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και θα ολοκληρωθεί αύριο. Το φετινό συνέδριο της ΔΟΕ γίνεται στο φόντο των εξελίξεων

και των μέτρων που πάρθηκαν ενάντια στους εργαζόμενους και τους εξαθλίωσαν περαιτέρω, ενώ τα δημόσια σχολεία στενάζουν από την οικονομική ασφυξία και όλο και περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν την πείνα και τα συσσίτια αυξάνονται. Η καπιταλιστική κρίση χτυπά τη λαϊκή οικογένεια με κύρια θύματα τα παιδιά. Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια είναι τομείς πρώτοι στο στόχαστρο των ιδιωτικοποιήσεων και της αύξησης των καπιταλιστικών κερδών. Το «νέο» σχολείο της αγοράς, της κατηγοριοποίησης, της αποσπασματικότητας των προγραμμάτων, της αξιολόγησης - χειραγώγησης προχωρά με γοργά βήματα.

Ο συγκεκριμένος συσχετισμός δύναμης των παρατάξεων στη ΔΟΕ (ίδιος με πέρσι), παρ\' όλες τις πολιτικές οικονομικές εξελίξεις του τελευταίου χρόνου, θα καθορίσει και την τωρινή στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ, που συναινεί και βάζει πλάτες, σε όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις για να περνούν στον κλάδο οι αντιλαϊκές - αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση. Αυταπάτες δεν πρέπει να υπάρχουν για αλλαγή ρότας, χωρίς αλλαγή συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και στο πλαίσιο του Συνεδρίου της ΔΟΕ θα σταθεί στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των εργαζομένων στο χώρο, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης, της υπεράσπισης των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες μαθητών - εκπαιδευτικών - γονιών. Επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος και στο χώρο της εκπαίδευσης, στη γραμμή της σύγκρουσης, της ανυπακοής και συστράτευσης με το εργατικό λαϊκό κίνημα. Η όξυνση των προβλημάτων του λαού, η ανεργία, η φτώχεια, τα χαράτσια, η άθλια κατάσταση του ΕΟΠΥΥ και των Ταμείων, απαιτούν αγώνες, που να οδηγούν σε ρήξη και ανατροπή του συστήματος.

Οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο συνέδριο συγκεντρώνουν χρήματα από τους συνέδρους για τους απεργούς της «Χαλυβουργίας», που οκτώ μήνες τώρα αντιστέκονται στον Μάνεση και τους μπράβους του. Σήμερα αντιπροσωπεία των συνέδρων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θα επισκεφθεί τους απεργούς, θα δηλώσει την αλληλεγγύη της και θα παραδώσει την οικονομική ενίσχυση στο σωματείο των χαλυβουργών.

Στη Συνέλευση της ΔΟΕ θα συζητηθούν τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ, ο προϋπολογισμός 2012 - 2013 κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα