Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα - Μάχες με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες που σε ορισμένες περιπτώσεις απειλούν και κατοικημένες περιοχές. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι οσχυροί άνεμοι.

Πιο αναλυτικά, σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Αγίας Μαρκέλλας, στο Πανόραμα Μεγάρων Αττικής, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά ξέσπασε στις 16.40 και στο σημείο επιχειρούν 17 πυροσβεστικά οχήματα με 33 πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν

3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Παράλληλα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16:30 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαγούλα Κάτω Καστριτσίου, κοντά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας. Στο σημείο της φωτιάς έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 18 οχήματα και 40 άνδρες, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις περιοχές Κότρωνας και Σκουτάρι Λακωνίας, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες καταγραφές των ζημιών που προκάλεσαν τα πύρινα μέτωπα.

Πυρκαγιά όμως εκδηλώθηκε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αλευροπόρι Κέρκυρας. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 2 Α/Φ & 1 PZL

Δασική φωτιά ξέσπασε και στην Κομπωτή Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα & 2 Α/Φ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης σε εξέλιξη βρίσκεται δασική έκταση στον Άγιο Θωμά. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Τέλος υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελισσάτικα Βόλου.

φωτιάπυρκαγιάπυροσβεστική
Keywords
Τυχαία Θέματα