Σε 50 λεπτά θα διασχίζουμε την μισή Ιόνια Οδό - Σήμερα η παράδοση 27 χλμ.

Το τμήμα της Ιόνιας μήκους 27 χιλιομέτρων θα παραδοθεί από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, σε εκδήλωση που θα γίνει στο 124ο χλμ στο ρεύμα προς Αντίρριο στις 12.30 το μεσημέρι.

Το σημαντικό για τους οδηγούς, επαγγελματίες και ταξιδιώτες, είναι ότι με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη λειτουργία, θα παρακάμπτουν τις στροφές στο Μενίδι Αιτωλοκαρνανίας και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Αρτας, θα μειωθεί σχεδόν στο μισό (από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου

εθνικού οδικού δικτύου, δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω της Ιόνιας).

Και τα 27 χιλιόμετρα του οδικού τμήματος που παραδίδεται σήμερα είναι διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα μεταξύ Φιλιππιάδας και Πέρδικας Ιωαννίνων, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών σύνδεσης του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πέρδικα - Εγνατία.

Ειδικότερα, από αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου έως και την Τρίτη 1 Αυγούστου, θα ισχύσει ολικός αποκλεισμός του τμήματος από τον ανισόπεδο κόμβο της Φιλιππιάδας Αρτας έως το προσωρινό τέλος του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή της Πέρδικας Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων, θα ισχύει αποκλεισμός όλων των κλάδων εισόδου και εξόδου από και προς τον αυτοκινητόδρομο των ανισόπεδων κόμβων Τερόβου και Γοργόμυλου, καθώς και του ημικόμβου Αμμότοπου.

Μ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ (Από την έντυπη έκδοση της "Π")

Ιονία οδός
Keywords
Τυχαία Θέματα