Σχόλιο για την τράπεζα θεμάτων, της Θ. Σταφυλά

Tweet

Κύριοι /ες καλή σας ημέρα

Είμαι μητέρα μαθητού της Α' Λυκείου.

Είναι περιττό να πω ότι αυτό που γίνεται με την Α' Λυκείου φέτος είναι απαράδεκτο. Και συμφωνούν μαζί μου αρκετοί γονείς με τους οποίους συνομίλησα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα βρήκα ερωτήσεις που είναι εκτός ύλης (στο μάθημα της Ιστορίας), ο όγκος των θεμάτων είναι τεράστιος και 4 μέρες πριν τις εξετάσεις δεν μπορεί να προετοιμαστεί κανείς, ακόμη και εάν είναι καλός-άριστος μαθητής. Το μόνο που έχουν προσθέσει στα παιδιά μας είναι άγχος και στρες

πέραν του κανονικού, σε ένα σύστημα που είναι έτσι και αλλιώς άδικο (το έχουν πει αρκετοί ειδικοί, καθηγητές πριν από μένα)

Μίλησα με δύο γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο (για ευνόητους λόγους δεν θα πω σε ποιο) μου είπαν ότι το 50% των θεμάτων που δίνεται από τους καθηγητές τους έχει ήδη δοθεί και όποια δυσκολία και εάν αντιμετωπίσουν από το υπόλοιπο 50% θα τους βοηθήσουν ότι και να γίνει! Ετσι λοιπόν αυτά τα παιδιά είναι χαλαρά και ευτυχισμένα.

Δεν ξέρω εάν οι καθηγητές των δημοσίων σχολείων αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο τους μαθητές τους, το εύχομαι, πάντως ο Παπάς της ενορίας μας σήμερα έκανε ειδική λειτουργία για όλα τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις πανελλαδικές και προαγωγικές. Τι να πω, ας τα φωτίσει ο Θεός.

Είναι βέβαιο ότι τα παιδιά μας δεν πρέπει να μορφώνονται γενικά, να αποκτούν γνώσεις, να γίνονται καλύτεροι. Για κάτι άλλο τα ετοιμάζουν !!!

Μια αγανακτισμένη μάνα

Θ.Σταφυλά

Tags: τράπεζα θεμάτων Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα