Ψήφισμα Συλλόγου Καθηγητών 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων

Tweet

Ψήφισμα Συλλόγου Καθηγητών 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων

Εμείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον πρώτο σύλλογο της καινούργιας σχολικής χρονιάς, δεν αισθανόμαστε άνετα κι ούτε πρέπει να αισθανόμαστε. Δεν είναι εύκολη η σημερινή μέρα για κανέναν μας και ούτε πρέπει να είναι.

Πολλοί συνάδελφοί μας σήμερα δεν θα είναι στα σχολεία που χρόνια δούλεψαν και προσέφεραν. Και το ζήτημα δεν είναι να κάνουμε κάτι για να στηρίξουμε τους «καημένους

τους συναδέλφους που έχουν πρόβλημα», αλλά ότι οι αλλαγές που ετοιμάζονται για το Λύκειο (Γενικό και Τεχνολογικό) είναι βαθιά αντιλαϊκές.

Ο Σύλλογος των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων στην πρώτη του συνεδρίαση καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο που με το νέο νομοσχέδιο για τα Λύκεια, οδηγεί στη διαθεσιμότητα - απολύσεις χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Την κυνικότητα και την κοροϊδία του Υπουργείου προς τους μαθητές, που από τη μια τους υποχρεώνει να αλλάξουν την ειδικότητα που είχαν ήδη επιλέξει, και από την άλλη δεν έχει μεριμνήσει για τη διεξαγωγή των επαναληπτικών - απολυτήριων εξετάσεων του Σεπτεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο αφήνει ξεκρέμαστους τους μαθητές και αποδεικνύει ότι ουδόλως νοιάζεται για αυτούς. Ο σύλλογος καταγγέλλει, επίσης, τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, την άμεση κατάργηση των ΕΠΑΣ, τη συρρίκνωση και απαξίωση των εργαστηρίων του ΣΕΚ και την πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο με την οποία επιδιώκει: α) να τσακίσει ό,τι έχει απομείνει από τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, β) να παραδώσει στους ιδιώτες εύρωστα κομμάτια της τεχνικής εκπαίδευσης, καταργώντας έτσι το ρόλο της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, γ) να μετατρέψει τα παιδιά, κυρίως των αδύναμων οικονομικά οικογενειών, σε πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις, χωρίς δικαιώματα, προετοιμάζοντάς τους για το εφιαλτικό εργασιακό περιβάλλον δίχως κανένα δικαίωμα που θα συναντήσουν στο μέλλον και δ) τη μεταφορά των μαθητών στην άτυπη, με δίδακτρα, εκπαίδευση – κατάρτιση.

Οι καθηγητές τους 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων δηλώνουμε τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή και απαιτούμε:

Να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές και οι συνάδελφοί μας στα σχολεία.Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση-κινητικότητα-μετάταξη.Ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές στη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση.Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείων και ειδικοτήτων.20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια.Άμεσα μέτρα ενίσχυσης για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση.Ενιαίο 12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, με ουσιαστική μόρφωση για όλα τα παιδιά.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές και οι εργαζόμενοι, να αγωνιστούμε μαζί στα σχολεία, στο δρόμο και στη γειτονιά, για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση που στερεί απ' τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας βασικά κοινωνικά αγαθά (παιδεία-υγεία-κατοικία).

Κανείς μας δεν πρέπει να σκέφτεται σαν σίγουρος και βολεμένος στη «θεσούλα του».

Κανείς δεν περισσεύει σε ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς ταξικούς φραγμούς».

Το ψήφισμα εγκρίθηκε από το Σύλλογο.

Ακολουθούν οι υπογραφές από τους καθηγητές.

Tags: 1ο ΕΠΑΛ Ανω Λιοσίων Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα