Προσχέδιο Κρατικού Προυπολογισμού: Πολιτική επιτάχυνσης της εξαθλίωσης του λαού

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΠολιτική επιτάχυνσης της εξαθλίωσης του λαούΤα νέα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
αποδεικνύουν ότι η βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου δεν έχει ημερομηνία λήξης. Το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2013, αποτυπώνει το σύνολο των μέτρων που σηματοδοτούν την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία οδηγεί πλατιά λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση.

Από το νέο συμπληρωματικό πακέτο αντιλαϊκών μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ για το 2013-2014 η συγκυβέρνηση εντάσσει στο προσχέδιο για το 2013 δημοσιονομικά αντιλαϊκά μέτρα ύψους 7,8 δισ. ευρώ. Μέτρα τα οποία έρχονται να προστεθούν στα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 49 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν ήδη ληφθεί για την περίοδο 2010-2012.

Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει:

Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ύψους 4,9 δισ. ευρώ, που αποτελούν το 63% του νέου πακέτου. Από τις μειώσεις στα κοινωνικά επιδόματα και τον «εξορθολογισμό» των οικογενειακών επιδομάτων προβλέπει ότι θα εξοικονομήσει 785 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, προβλέπει ότι θα εξοικονομήσει περίπου 1 δισ. ευρώ από τις νέες μειώσεις της δημόσιας δαπάνης για την Υγεία (803 εκατ. ευρώ) και για την Παιδεία (132 εκατ. ευρώ). Μείωση δαπανών, επίσης, σχεδιάζει από την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα (483 εκατ. ευρώ), των ΟΤΑ (100 εκατ. ευρώ) και τον εξορθολογισμό των ΔΕΚΟ (241 εκατ. ευρώ). Επίσης, στο πακέτο περιλαμβάνεται και μείωση των δαπανών για την Εθνική Αμυνα ύψους 304 εκατ. ευρώ. Τέλος, από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη (από τα 65 στα 67 χρόνια) εκτιμά ότι θα έχει αύξηση των εσόδων μόνο κατά 5 εκατ. ευρώ. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί πρόσχημα η δημοσιονομική εξυγίανση για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Πρόκειται για έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των αντιασφαλιστικών μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους.

Το αντιλαϊκό περιεχόμενο των μέτρων καταρρίπτει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για κοινωνικά δίκαια μέτρα και επιβεβαιώνει ότι η λογική των ισοδύναμων δεν αναιρεί την αντιλαϊκότητα των μέτρων.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι οριστικά και ενδέχεται να αναθεωρηθούν σε ακόμη πιο αντιλαϊκή κατεύθυνση, τόσο ως προς το ύψος τους όσο και ως προς τον επιμερισμό τους.

Προπαγάνδα και πραγματικοί στόχοι της κυβέρνησης

Η κατάθεση του προσχεδίου συνοδεύεται απ\' την προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής της και να καλλιεργήσει ελπίδες στους εργαζόμενους για ελάφρυνση των βαρών τους τα επόμενα χρόνια η οποία θα προέλθει τάχα από ένα νέο κούρεμα του χρέους και μια επιμήκυνση στο χρονικό διάστημα εφαρμογής της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η δημοσιονομική πολιτική της συγκυβέρνησης για το 2013, όπως προκύπτει από το προσχέδιο, υποτάσσεται στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιδιώξεων του κεφαλαίου για δημοσιονομική εξυγίανση σε βάρος των λαϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα