Πρωτοφανής δίωξη του Πανεπιστημιακού Δ. Πατέλη μετά από μήνυση του Γρυσπολάκη

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

Την οξύτατη αντίδρασή της για τη δίωξη πανεπιστημιακού στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή εξέφρασε δημόσια άποψη αντίθετη προς «τας αρχάς», εκφράζει με ψήφισμά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ.

Πρόκειται για τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης

κ. Δημήτρη Πατέλη, ο οποίος την ερχόμενη Τετάρτη καλείται στο ΣτΕ να απολογηθεί για «διαγωγή απάδουσα στην αξιοπρέπεια του πανεπιστημιακού δασκάλου» λόγω της δημόσιας κριτικής που άσκησε παλαιότερα προς τις πρυτανικές αρχές του ιδρύματος αλλά και τις τοπικές αρχές.

Η «ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΟΝΩΝ»
«Η δίωξη αυτή, που θα κριθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 10 Οκτωβρίου 2012, είναι μοναδική μεταπολεμικά. Μετά το 1943, τη δίκη των τόνων, όπου επιβλήθηκε ποινή προσωρινής απόλυσης στο δημοτικιστή καθηγητή Ι. Κακριδή, ποτέ πανεπιστημιακός δεν έχει κληθεί να απολογηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για απόψεις και θέσεις που αφορούν στην ακαδημαϊκή και την πολιτική ζωή του τόπου», αναφέρει η Ομοσπονδία στο ψήφισμά της. «Ζητάμε την άμεση και οριστική απαλλαγή του Δημήτρη Πατέλη από τις απαράδεκτες κατηγορίες και απαιτούμε το σεβασμό του δικαιώματος στην κοινωνική και πολιτική κριτική και τον σεβασμό στον θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου, που πρώτα από όλα είναι άσυλο ιδεών και προάσπιση της κριτικής σκέψης», τονίζει η Ομοσπονδία.

Σημειώνεται ότι στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα γραφόμενα στο βήμα διαλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης του κ. Δημήτρη Πατέλη αποτέλεσαν το «έναυσμα» και την «παρότρυνση» για την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα φοιτητών μέσα στο αμφιθέατρο διδασκαλίας στις 16 Νοεμβρίου 2011. Σύμφωνα με τον κ. Γρυσπολάκη, οι εν λόγω φοιτητές τον αποκάλεσαν «χουντικό επίτροπο», εξαιτίας της εμπλοκής του στην επιτροπή οργάνωσης για την εκλογή του Συμβουλίου Ιδρύματος και του ζήτησαν να φύγει από την αίθουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα