Προοδευτική Ενότητα Εκπαιδευτικών: Εκλογική Διακήρυξη

Tweet

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καθηγητών

για τον καθηγητή και το δημόσιο σχολείο

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η ανάλγητη κοινωνικά πολιτική που έχει οδηγήσει στην υποχώρηση των κοινωνικών κατακτήσεων και την κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων μας δεν πρόκειται να σταματήσει μόνο στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στην αύξηση του ωραρίου, στην ελαστικοποίηση της εργασίας, στην χωρίς τέλος συρρίκνωση των πενιχρών ήδη εισοδημάτων μας. Αυτά που ζήσαμε τη χρονιά που πέρασε ήταν μόνο η αρχή από καταστροφικές

πολιτικές επιλογές που οδηγούν σε αδιέξοδο το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης (καλοκαιρινές κινητοποιήσεις , απεργία Σεπτέμβρη) λειτούργησαν ως καταλύτης και αποκάλυψαν το δομικό πρόβλημα του συνδικαλιστικού κινήματος σε όλα τα επίπεδα. Απέδειξαν ότι και η παρούσα συνδικαλιστική τάξη με κυρίαρχη την παρουσία των αριστερών παρατάξεων στην ΟΛΜΕ μετά το 16ο Συνέδριο , αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής , αποτυγχάνοντας να διαχειρισθεί το πολιτικό κεφάλαιο της απεργίας , θέτοντας μαξιμαλιστικούς στόχους και εξυπηρετώντας σκοπιμότητες, προβάλλοντας αιτήματα έξω από τη λογική του κλάδου. Όλα αυτά την ώρα που το δίδυμο Σαμαρά-Αρβανιτόπουλου περνά δια πυρός και σιδήρου ό, τι πιο σκληρό, αυταρχικό και αντιδημοκρατικό έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Παιδείας.

Ο κίνδυνος για μία γενικευμένη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, που θα εκδηλώνεται με την αποχή από τις συνδικαλιστικές διαδικασίες, την ελλιπή συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, την απογοήτευση και την αδιαφορία είναι ορατός. Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου, συνολικής πρότασης και αυτονομίας που χαρακτηρίζει σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα, μπορεί να οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων στην αποστροφή και την αδιαφορία.

Σε μια εποχή που η ιστορία γράφεται από τους πολλούς, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ενότητα στη βάση, οι δράσεις που θα κτίσουν νέες συλλογικότητες. Η νέα πρόταση μπορεί να συγκροτηθεί αποκλειστικά και μόνο στη βάση της συνεργασίας, της αμοιβαίας αποδοχής και κατανόησης, της συνύπαρξης, της συλλογικής δημιουργίας. Εμείς, μαζί με άλλες ανάλογες Κινήσεις και Συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα, πήραμε την πρωτοβουλία και προχωρήσαμε μπροστά, κρίνοντας ότι το υπάρχον πολιτικό-συνδικαλιστικό σύστημα έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο. Ανταποκρινόμαστε στην ιστορική μας ευθύνη και στα αιτήματα του παρόντος μέσα από τη συγκρότηση της Προοδευτικής Ενότητας που μπορεί να συνθέσει τις κοινές μας αγωνίες και να υπερβεί την παραταξιακή εσωστρέφεια, αποκτώντας μία ευρύτερη κοινωνική δυναμική, εκφράζοντας ιστορικά τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς .

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που:

· Θέλουν πέρα από παραταξιακές και κομματικές τοποθετήσεις να αγωνιστούν για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στις σημερινές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

· Αγωνίζονται για το δικαίωμα του εκπαιδευτικού στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

· Μοχθούν για τη διαμόρφωση συνειδήσεων στους νέους, για ενεργό συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και στη δημόσια ζωή.

· Θέλουν να συμβάλουν σε μια προοδευτική πολιτική εξέλιξη στα πλαίσια μιας πολιτικής δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, που θα έχει ως βασικό μέλημα τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής και της οικονομίας, την άμβλυνση των ανισοτήτων και την προαγωγή της κοινωνικής ισότητας.

Διεκδικούμε, υπερβαίνοντας τα συνδικαλιστικά στερεότυπα, την ουσιαστικότερη σύνδεση των Συλλόγων Διδασκόντων με τους θεσμούς της συλλογικής μας λειτουργίας και ιδιαίτερα με τις Γενικές Συνελεύσεις.

Αγωνιζόμαστε για ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζομένους, που θα δρα και θα αντιδρά με δημιουργικό και θετικό λόγο, μακριά από τη στρατηγική της απόλυτης άρνησης, των τυφλών ρήξεων και των κατά φαντασία ανατροπών.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια για την ανασύνταξη και αναγέννηση του εκπαιδευτικού κινήματος, η οποία να στηρίζεται στην εμπιστοσύνη μεταξύ μας, στο σεβασμό στη διαφορετική και στην αντίθετη άποψη και στις συλλογικές διαδικασίες.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11-12-2013 , 8.30π.μ -7μμ, ΣΤΟ 7Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ (Συγκρότημα Τεμπονέρα)

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙO

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Σ

1. Αποστολόπουλος Απόστολος

2. Σπηλιωτόπουλος Δημήτρης

1. Αβραμόπουλος Χρήστος

2. Ανδριανόπουλος Νίκος

3. Γιαννόπουλος Κώστας

4. Γκόβας Παναγιώτης

5. Ζάραγκας Δημήτρης

6. Ζιάζιαρης Γιάννης

7. Θεοδωρόπουλος Γιώργος

8. Λεβέντης Αδάμ

9. Λότσος Αντώνης

10. Λούβρης Αριστείδης

11. Μητρογιάννη Γεωργία

12. Νικολοπούλου Αριστέα

13. Παναγιωτακόπουλος Νίκος

14. Παναγιωτόπουλος Κώστας

15. Παπαλεξίου Γιώργος

16. Σπηλιωτόπουλος Κώστας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ –ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ME:

· ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

· ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

· ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Tags: Προοδευτική Ενότητα Εκπαιδευτικών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα