ΠΟΣΥΠ: Σχετικά με την ενοποίηση των δύο Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού σε ένα το ΥΠΟΠΑΙΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ συναντήθηκε στις 2 Απριλίου 2015 με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και συζήτησαν για την κατάσταση που διαμορφώνεται με την ενοποίηση των δύο Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού στο νέο υπερυπουργείο Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Ομόθυμα οι δύο Ομοσπονδίες δηλώσαμε την αταλάντευτη θέση μας για την αναγκαιότητα να διατηρηθεί η αυτονομία του κάθε Υπουργείου, όχι μόνο για ουσιώδεις λειτουργικούς λόγους και λόγους διασφάλισης των υφισταμένων οργανικών θέσεων, αλλά

κυρίως από τη σκοπιά της ανάδειξης και υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας και του Πολιτισμού, αντίστοιχα.

Συμφωνήθηκε επίσης η από κοινού δράση για την προώθηση και υποστήριξη των θέσεών μας στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, στα κόμματα και την κοινωνία.

Αργότερα την ίδια μέρα το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κο Δημήτρη Χασάπη και συζήτησαν για όλα τα θέματα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, χωρίς όμως να υπάρξουν δεσμεύσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα τα αιτήματά μας.

Για το θέμα της δημιουργίας ενός ενιαίου Οργανισμού και για τα δύο Υπουργεία, μας δηλώθηκε ότι η πολιτική απόφαση και οδηγία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά θα υπάρξει συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις θέσεις τους.

Συζητήθηκαν θέματα του Οργανισμού της Κεντρικής Υπηρεσίας και αλλαγών που απαιτούνται.

Όσον αφορά τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, διαπιστώσαμε ότι η πολιτική απόφαση κινείται προς την δημιουργία Οργανισμού, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Μας δηλώθηκε ότι θα προχωρήσουν οι μετατάξεις για την στελέχωση των υπηρεσιών εκπαίδευσης.

Θα εκδοθεί άμεσα εγκύκλιος για την πλήρωση των θέσεων διοικητικών προϊσταμένων στις Περιφερειακές Υπηρεσίες, με τις διατάξεις του Ν.3839/2010.

Από τη μεριά της Ομοσπονδίας μας τέθηκαν θέματα οικονομικής φύσης και λειτουργικών δαπανών, κυρίως για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα ικανοποίησής τους τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η ΠΟΣΥΠ θα επιδιώξει να έχει τακτικές και στοχευμένες επαφές με την πολιτική ηγεσία, ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα του κλάδου μας.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 - 344 3776 e-mail: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι 06 Απριλίου 2015

Tags: ΠΟΣΥΠΥΠΟΠΑΙΘΥπουργείο Παδείας
Keywords
Τυχαία Θέματα