ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Τι έγινε με τη συνάντηση με τον υφ. Παιδείας

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: [email protected]

www.poseepea.blogspot.gr/

                                                                                             

class="rtejustify">                                                                                         Αθήνα 25/10/2012

                                                                                         Α.Π: 160

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: « Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση της 25ης Οκτωβρίου 2012  της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Παπαθεοδώρου»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, η προγραμματισμένη συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Παπαθεοδώρου. Στη συνάντηση, εκτός του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, παρέστη και με την ιδιότητα της Προέδρου του Περιφερειακού Συλλόγου Αττικής,  η συνάδελφος Μπέττυ Λεωτσάκου,  καθώς και ο συνάδελφος αιρετός του Υ.Σ.Ε.Ε.Π Δημήτρης Παπαευθυμίου. Ο Υφυπουργός  δέχθηκε την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α μόνος, στο προσωπικό του γραφείο, χωρίς την παρουσία συμβούλων ή άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Από πλευράς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α αναλύθηκαν στον Υφυπουργό όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π- μονίμων και αναπληρωτών-(βλέπε: http://poseepea.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3.html) και ζητήθηκε η παρέμβασή του, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων, με στόχο να επιτευχθεί η ουσιαστική ενσωμάτωση και η ισότιμη μεταχείριση του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στο χώρο της εκπαίδευσης. Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης εξεύρεσης λύσεων, ώστε να πάψει η υποστελέχωση σε Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π των Σ.Μ.Ε.Α.Ε και ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας.

 

Ο κος Παπαθεοδώρου, ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα θέματα του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και μας δήλωσε πως:

-  Περιμένει άμεσα από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, σε στενή συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, προτάσεις για τη διευθέτηση όσων θεμάτων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π  δεν άπτονται οικονομικής δαπάνης(π.χ ο Υφυπουργός μας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ενεργοποίησης του ν.3699/08, όσον αφορά στους συμβούλους Ε.Ε.Π, λόγω απαγορευτικού από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).

-  Ως εκ τούτου, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 9:00, θα γίνει η πρώτη συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Λολίτσα, με θέμα τις ρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν, για την ισότιμη αντιμετώπιση του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στην εκπαίδευση.

-  Σχετικά με την αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης, το Υπουργείο, δεν έχει πρόθεση  κατ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita