Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την ανατροπή στο ΠΥΣΔΕ Α Αθήνας

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

 

Απολογισμός των απερχόμενων αιρετών

Νικολάου Σταμάτη - Θόδωρου Μαλαγάρη

 

   Δυο χρόνια έχουν περάσει από τις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ, όπου για πρώτη φορά εκλέχτηκε

αιρετός με το ψηφοδέλτιο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ. Μέσα σ' αυτή την θυελλώδη,για τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις,περίοδο, με την μνημονιακή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ να μαίνεται, μας εμπιστευθήκατε την προσπάθεια για την ανατροπή της επικρατούσας κατάστασης στο ΠΥΣΔΕ, για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, την καταπολέμηση της πελατειακής σχέσης και της παροχής εκδουλεύσεων, το άνοιγμα των διαδικασιών και την πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις, τη διευκόλυνση της παρέμβασης του συνδικαλιστικού εκπαιδευτικού κινήματος σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τα σχολεία.

    Η παρουσία μας και η δράση μας στο ΠΥΣΔΕ είχε δύο βασικούς άξονες.

Να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι, με διαφάνεια, ισότητα και δικαιοσύνη.

Να συμβάλλουμε στην ορθολογική οργάνωση της δουλειάς του ΠΥΣΔΕ, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι παρεμβάσεις και το "μαγείρεμα" καταστάσεων,και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και καλή λειτουργία των σχολείων, με πλήρες προσωπικό και σταθερότητα  από την αρχή της χρονιάς.

Και στις δυο αυτές κατευθύνσεις, με την παρουσία μας και την προσπάθειά μας και στηριγμένοι στις ΕΛΜΕ και στο εκπαιδευτικό κίνημα,  έγιναν σημαντικά βήματα, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο. Όσοι συνάδελφοι ήρθαν σε επαφή με τις διαδικασίες του ΠΥΣΔΕ, πιστεύουμε ότι μπόρεσαν να διακρίνουν και τη διαφορά στο ύφος αλλά και στη λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου και στη στάση της διοίκησης. 

Φυσικά πολλά μένουν να γίνουν ακόμα για τη βελτίωση της κατάστασης.

   Εξ' αρχής   προσπαθήσαμε  να έχουμε μια στάση αρχών σε όλα τα ζητήματα και ζητήσαμε για όλες τις εργασίες του ΠΥΣΔΕ να διαμορφωθούν κριτήρια με βάση τα οποία θα παίρνονταν οι αποφάσεις. Δώσαμε μάχη για να μπορούν οι συνάδελφοι να προσφεύγουν εναντίον αποφάσεων που θεωρούσαν ότι τους έθιγαν. Υποστηρίξαμε κάθε δίκαιη ένσταση ή αίτημα.

 Όμως για τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ μπορεί να γίνει μια βασική παρατήρηση. Λειτουργούσε (σκόπιμα ίσως ;) με ένα χαοτικό τρόπο. Δεν προετοίμαζε καλά τις συνεδριάσεις του ( όχι με ευθύνη των υπαλλήλων του ΠΥΣΔΕ που εργάζονταν με πολλή μεγάλη ένταση ), απέφευγε να συγκροτήσει κριτήρια για τον τρόπο που θα αντιμετώπιζε τα διάφορα ζητήματα. Λειτουργούσε σε πολλές περιπτώσεις στα όρια των νόμων και των διατάξεων (πχ δύο μέτρα για την επιλογή υποδιευθυντών). Όπου συναντούσε δική μας αντίθεση κατέφευγε με μεγάλη ευκολία στην ψηφοφορία, θεωρώντας δεδομένο το 3-2 ή το 4-1 σε πολλές περιπτώσεις.

Τα βασικά ζητήματα που μας απασχόλησαν την περίο

Keywords
Τυχαία Θέματα