Πως σώθηκε ο ήρωας πιλότος; Τέτοια αεροσκάφη έχουν πολεμήσει έως και στο Βιετνάμ

Tweet

Ήρωας ο πιλότος που γλύτωσε το μοιραίο από την πτώση αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας, εκπαιδευτικού τύπου Α7, κατέπεσε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Νυμφαίας στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόσυρση και αναπλήρωση των αεροσκαφών A-7 Corsair έχει προβλεφθεί στην ισχύουσα «Μελλοντική

Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2005-2020» και έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στην υπό αναθεώρηση «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων 2012-2025 της Πολεμικής Αεροπορίας»

Το αεροσκάφος αυτό υπηρετεί στην πολεμική αεροπορία από το 1974, ενώ έχει πολεμήσει στο Βιετνάμ...

Το αεροσκάφος είναι μονοκινητήριο, αν υπάρξει βλάβη δηλαδή στον κινητήρα είναι αδύνατο να κρατηθεί στον αέρα.

Ο πιλότος που κατάφερε να διασωθεί, απέφυγε και το δυστύχημα ρίχνοντας το αεροπλάνο σε περιοχή όπου δρούσαν άνδρες του Στρατού Ξηράς, στην περιοχή της άσκησης δηλαδή.

Το αεροσκάφος έπεσε βόρεια της Κομοτηνής, στο πεδίο βολής του στρατού, είναι μια ευρύτατη περιοχή γύρω στα 10 χιλιάδες στρέμματα που έχουν απαλλοτριωθεί από το στρατό και είναι πεδίον ασκήσεων. Ηταν μη κατοικημένη περιοχή και το πλησιέστερο στρατόπεδο είναι γύρω στο 1,5 χιλιομετρο. Σε εκείνη την περιοχή δεν υπάρχει ούτε κτίσμα.

Ο πιλότος διακομίστηκε με Super Puma σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ φέρει τραύματα στο πόδι του. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε μαζί του και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Το Α7 Corsair

Το A-7 Corsair II είναι αμερικανικής κατασκευής, μονοθέσιο, μονοκινητήριο, μαχητικό αεροσκάφος κρούσης μεγάλης εμβέλειας. Η αμερικανική πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε ευρέως το Α-7 στον πόλεμο του Βιετνάμ, στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, το 1983 στην αμερικανική επέμβαση στη Γρενάδα, το 1989 στον Παναμά και το 1991 στην «Καταιγίδα της Ερήμου», όπου το αεροπλάνο διέπρεψε. Το Α-7 ήταν ένα πρωτοπόρο για την εποχή του αεροπλάνο, με πολύ προηγμένα συστήματα μάχης και ναυσιπλοΐας, τα οποία απουσίαζαν ακόμα και από τα καλύτερα καταδιωκτικά.

Το A-7 πέταξε την πρώτη επιχειρησιακή αποστολή του το 1966 και παρέμεινε εν υπηρεσία με τον κύριο χρήστη του, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, μέχρι τον Μάιο του 1991, ενώ σήμερα μόνο η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί τακτικά τον εν λόγω τύπο.

Tags: πιλότοςδυστήχημαΑ7 Corsair Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα