Πέθανε από καρκίνο η 'γυναίκα σύμβολο' της 11ης Σεπτεμβρίου

Ήταν το πρόσωπο μίας από τις πιο γνωστές και ανατριχιαστικές φωτογραφίες, μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Η Nancy Borders, 28 ετών τότε, εργαζόταν στην Bank of America, όταν το πρώτο αεροσκάφος χτύπησε τον έναν από τους "δίδυμους πύργους".

Δεν είχε ακόμη συμπληρώσει έναν μήνα δουλειάς, στον 81ο όροφο του Πύργου. Όταν το αεροσκάφος της American Airlines χτύπησε το κτίριο, αντί να παραμείνει στη

θέση της, όπως τη συμβούλευσε ο προϊστάμενός της, κατέβηκε και βγήκε στον δρόμο, μέσα από ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης και συντριμμιών που έπεφταν στο έδαφος.

Ένα χέρι την τράβηξε και την οδήγησε σε κοντινό κτίριο, ενώ η εικόνα της απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό κι έγινε γνωστή ως η "σκονισμένη κυρία" της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η ίδια δεν κατάλαβε ότι κάποιος την είχε φωτογραφήσει εκείνη τη μέρα και πιθανότατα δεν θα το μάθαινε ποτέ, αν δεν την είχε πάρει τηλέφωνο η μητέρα της, που είδε τη φωτογραφία μεταξύ των 25 πιο δυνατών εικόνων του περιοδικού Time.

"Είχα μόλις μαζέψει τα σκουπίδια από το γραφείο μου κι ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω τη μέρα μου. Τότε μας χτύπησε το αεροπλάνο. Το κτίριο άρχισε να τρέμει. Έχασα κάθε έλεγχο του εαυτού μου, έπαθα σοκ. Βρήκα όμως τον δρόμο, για να βγω από το κτίριο. Εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν. Οι σκάλες είχαν καταστραφεί. Πιστεύαμε, ότι θα πεθάνουμε. Είμαι τόσο ευγνώμων, που κατάφερα να φτάσω κάτω. Ήταν γύρω τόσοι πολλοί οι τραυματίες, άνθρωποι καλυμμένοι στο αίμα. Δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί...", είχε δηλώσει σε συνέντευξή της παλιότερα.

Πηγή: news247.gr

Tags: ΗΠΑ11η Σεπτεμβρίου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα