Περί Ετεροδημοτών, της Εβελίνας Μαροπουλάκη

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Περί Ετεροδημοτών


Ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών εν όψει των Εθνικών Εκλογών της 6ης Μαΐου, πληροφορούμαι ότι με τη θεσμοθέτηση της ψηφοφορίας των ετεροδημοτών, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα ψηφίζουν πλέον στο τόπο διαμονής τους, ακολουθώντας τη προβλεπόμενη διαδικασία.

Η προβλεπόμενη διαδικασία προϋποθέτει κατάρτιση ειδικών καταλόγων με βάση τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από τους ετεροδημότες στο τόπο διαμονής τους προκειμένου να συσταθούν εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών μόνο στις πρωτεύουσες των νομών και εφόσον συγκεντρωθούν τουλάχιστον 40 άτομα από την ίδια εκλογική περιφέρεια.

Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τα ‘πλέον’, τα ‘μόνο’ και τα ‘εφόσον’, καταλήγω στο ακόλουθο συμπέρασμα:
Ακόμα και αν είχα τη δυνατότητα, σαν κάτοικος Πάρου να μετακινηθώ στην Ερμούπολη, άρα να επιβαρυνθώ με το ακτοπλοϊκό εισιτήριο και τα έξοδα διαμονής, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα αυθημερόν επιστροφής, ούτως ή άλλως δε θα μου επιτρεπόταν να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα, μιας και δεν επρόκειτο να συγκεντρωθούν 40 τουλάχιστον ετεροδημότες της εκλογικής μου περιφέρειας.

Και βέβαια στην ίδια δυσάρεστη θέση βρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοι οι οποίοι υπηρετούν στη νησιωτική Ελλάδα, και όχι μόνο, και που οι μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί δεν τους επέτρεψαν να μετακινηθούν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Ή και αν ακόμα κάποιοι από εμάς μετακινηθήκαμε εν τέλει, σίγουρα δε θα μπορέσουμε να επιβαρυνθούμε με το κόστος των επερχόμενων εκλογών της 17ης Ιουνίου εκτός βέβαια και αν ανήκουμε στους μισθοφορικούς στρατούς των πολιτικών εκείνων σχηματισμών που επί σειρά ετών τροφοδοτούν τους ψηφοφόρους τους με τα γνωστά ‘δωρεάν εισιτήρια’.

Έτσι, για ακόμα μια φορά, το βράδυ της 17ης Ιουνίου θ’ ακούσουμε να μας μιλούν για την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και το αδιάβλητο του εκλογικού αποτελέσματος.
Και σύσσωμοι θα ανακράξωμεν ‘ζήτω’ στη παραπαίουσα δημοκρατία μας.

Eβελίνα Μαροπουλάκη
Πάρος, 19.05.2012

Keywords
Τυχαία Θέματα