ΠΑΣΚ ΔΕ: Τελικά... όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις προτάσεις μας!

Tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

ΠΑΣΚ Δ.Ε. - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΤΕΛΙΚΑ… ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!!!

Συνάδελφοι,

Κάνοντας μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του αγώνα μας μπορούμε να διαπιστώσουμε τα εξής:

Ύστερα από πολλά χρόνια ο κλάδος επέδειξε ομοψυχία και υψηλότατα ποσοστά συμμετοχής κατά τις πρώτες ημέρες του απεργιακού αγώνα. Από αυτό συνάγεται η καθολική αποδοκιμασία των εφαρμοζόμενων πολιτικών της κυβέρνησης τόσο στην κοινωνία όσο και στην εκπαίδευση ειδικότερα.

Με μεγάλη ικανοποίηση λοιπόν εμείς ως παράταξη συμβάλαμε στις εξελίξεις αυτές αφού τα τελευταία χρόνια αγωνιζόμαστε απέναντι στις καταστροφικές πρακτικές των περικοπών των δαπανών για τη δημόσια, δωρεάν παιδεία που οδηγούν στην υποβάθμισή της και στην εξαθλίωση των λειτουργών της.

Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο επεξεργαστήκαμε και διατυπώσαμε την πιο υπεύθυνη και συγκροτημένη πρόταση για μία οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη δράση του εκπαιδευτικού κινήματος.

Την πρότασή μας διαμόρφωσε και η ανάγκη να είναι αποτελεσματικές οι κινητοποιήσεις, που αναφέρονταν όχι σε ένα επιμέρους οικονομικό θέμα- όπως συνέβαινε στο παρελθόν -, αλλά στο μέλλον της Τεχνολογικής Επαγγελματικής εκπαίδευσης, στο περιεχόμενο του Γενικού Λυκείου αλλά και στην εξασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία .

Αφού λάβαμε υπόψη τη φθίνουσα πορεία των ποσοστών των απεργών κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της απεργίας και θεωρώντας σωστό να μην εκφυλιστεί ο αγώνας μας αλλά να κρατήσουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη για το άμεσο μέλλον την εμπειρία των αγωνιστικών δράσεων προτείναμε για τη δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεων τριήμερη απεργία με Γενικές Συνελεύσεις την τελευταία μέρα.

Δυστυχώς η πρόταση αυτή λοιδορήθηκε και κατηγορήθηκε από τις Παρατάξεις των ΣΥΝ.Ε.Κ. και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που αυτοπροσδιορίζονται ως οι μόνοι αγωνιστές της εκπαιδευτικής κοινότητας σαν προσπάθεια αποκλιμάκωσης του αγώνα .

Όμως η δική τους λογική μιας απεργίας διάρκειας της μορφής «επαναλαμβανόμενα πενθήμερα» δεν μπόρεσε να συσπειρώσει όλον τον κλάδο διότι:

α) έθεσε τις οικονομικές αντοχές των εκπαιδευτικών εξ αρχής σε σκληρή δοκιμασία,

β) εισήγαγε τη λογική του αυτόματου πιλότου και αποκάλυψε την αδυναμία ανάληψης ευθύνης αφού μετά τις δύο πρώτες μέρες το μόνο που έκανε ο οργανωμένος κλάδος είναι να παρακολουθεί την όλη πορεία .

Μετά την απόρριψη της πρότασης των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων από τον κλάδο είχαμε το φαινόμενο της ψήφισης της δικής μας πρότασης από όλα τα στελέχη των ΣΥΝ.Ε.Κ. και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Άρα δικαιωθήκαμε πλήρως και όσον αφορά τις προβλέψεις της εξέλιξης των κινητοποιήσεων και όσον αφορά τον μελλοντικό σχεδιασμό των δράσεων.

Ως παράταξη θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των ζωών μας και της δημόσιας, δωρεάν παιδείας.

Tags: ΠΑΣΚ ΔΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα