Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2018

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 28/10-07-2017 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2018», που προκηρύσσει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.).

Από το διαγωνισμό θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών Λυκείου που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (16th European

Union Science Olympiad – EUSO 2018). Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών μπορείτε να δείτε στο Παράρτημα του παρόντος και στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης http://euso.eu/ .

Στον Ελληνικό διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2001 και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις (αναλυτικές πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο).

Επισημαίνεται ότι η διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί με τις εξής προϋποθέσεις:

«1) η γνωστοποίηση και η διάχυση δημοσιότητας σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό δύναται να γίνει μέσω των σχολείων κατά τρόπο θεμιτό και πρόσφορο (π.χ. με γραπτή ή/και προφορική ανακοίνωση από τους εκπαιδευτικούς ή τον Διευθυντή ή με διανομή φυλλαδίων),

2) η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό θα είναι προαιρετική, υποβάλλοντας ο καθένας, στην περίπτωση που επιθυμεί να συμμετάσχει, χωριστά τη δική του ατομική συμμετοχή, αφού πληροφορηθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις του Διαγωνισμού καθώς και την οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει στα αντίστοιχα στάδια του διαγωνισμού.

3) οι οργανωτές θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν προς το Ι.Ε.Π. απολογισμό καθώς και τα παιδαγωγικά - διδακτικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη διενέργεια των Διαγωνισμών τόσο σε τοπικό, περιφερειακό όσο και Ευρωπαϊκό επίπεδο».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.), στo τηλέφωνo:

6944530019 (κ. Βασίλη Γαργανουράκη), στο e-mail: [email protected] και στην ιστοσελίδα:

http://panekfe.gr/ .

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Δείτε εδώ το έγγραφο

διαγωνισμόςφυσικές επιστήμεςΕπισυνάψεις: panellinios_mathitikos_diagonismos_gia_symmetohi_sti_16i.pdf
Keywords
Τυχαία Θέματα