Και ο Μητσοτάκης «έφαγε πόρτα» από το Άγιο Όρος

Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια επικοινωνιακή νίκη χαρακτηρίστηκε από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη η ακύρωση της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος. Έτσι, οι στενοί του συνεργάτες ζήτησαν αμέσως μετά να ταξιδέψει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στο Άγιο Όρος, προκειμένου να δώσουν πολιτικές προεκτάσεις στην ενδεχόμενη επίσημη άφιξή του, αγνοώντας ίσως ότι ο πρωθυπουργός είχε επίσημα κληθεί από το Άγιο Όρος και δεν τηλεφωνούσε για να τον καλέσουν.

Δυστυχώς

όμως λογάριαζαν χωρίς τον «ξενοδόχο, καθώς η απάντηση προς την Πειραιώς ήταν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του altsantiri.gr, ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να δείξει εν ολίγοις πως αυτός είναι ο εκλεκτός του Θεού και του Αγίου Όρους, όμως «έφαγε πόρτα» που θα την θυμάται για καιρό.

Η Ιερά Επιστασία προφανώς δεν θα ήθελε να μετατραπεί το Άγιο Όρος σε πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης, διότι σε μία τέτοια περίπτωση το «περιβόλι της Παναγίας» θα βαφόταν «μπλε» και η κομματικοποίηση αυτή θα απαξίωνε τον θρησκευτικό του ρόλο.

Επιπλέον, η παρουσία του Άδωνη Γεωργιάδη δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πιθανή επίσκεψή του εκεί θα δημιουργούσε νέους συνειρμούς για νέα σύνδεση της εκκλησίας με τη χούντα, «παιδί» της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Το Άγιο Όρος θα έμπαινε σε νέα περίοδο απαξίωσης, ενώ ακόμα δεν έχουν κλείσει οι πληγές από την υπόθεση του Βατοπεδίου, το οποίο κατά πληροφορίες μας δεν ήταν αρνητικό στην επίσκεψη του πρωθυπουργού ούτε οποιουδήποτε άλλου πολιτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα