Ολοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία, όλοι στα συλλαλητήρια

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

 

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας

Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21

Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) – 6936)584278

Fax: 24210)20483

e-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.elme-mag.gr

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου

2012

Αρ. Πρωτ. 085

Προς

Σχολεία και Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας ΜΜΕ

Θέμα: « Όλοι στον Αγώνα, Όλοι στην Απεργία, Όλοι στα Συλλαλητήρια »

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

εδώ και τρία χρόνια ο λαός δεινοπαθεί. Τα «φιλολαϊκά», «φιλάνθρωπα», «σωτήρια»  προγράμματα που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται, αποδείχθηκαν καταστροφική λαίλαπα για την ελληνική κοινωνία, την οικογένεια, τον άνθρωπο.

Σήμερα προτείνονται άγρια διαρθρωτικά μέτρα, που επιβάλλονται από την τρικομματική κυβέρνηση η οποία μόνο πειθήνιο όργανο της Τρόικας μπορεί να χαρακτηριστεί.  Αν αυτά τα μέτρα ψηφιστούν θα σαρώσουν κάθε δικαίωμα, κάθε στοιχείο ανθρωπισμού, κάθε στοιχείο κοινωνικού αγαθού που απέμεινε. Ουσιαστικά θα δώσουν τη χαριστική βολή στο λαό και τα παιδιά του.

Αυτά τα μέτρα δεν είναι απλά αντιλαϊκά. Είναι μέτρα καταδυνάστευσης και υποταγής, είναι μέτρα απανθρωπιάς, είναι μέτρα που θα σβήσουν κάθε ελπίδα αξιοπρεπούς διαβίωσης από τα μάτια των παιδιών μας.

Τα μέτρα προβάλλονται και στηρίζονται από τις συμπεριφορές μιας «ελίτ» ελεεινών προπαγανδιστών, βολεμένων αδιάφορων και «αγανακτισμένων» σκοταδιστών.  Είναι και οι πλούσιοι, που διαπιστώνουν ότι στη χώρα διαμορφώνεται ένα μαυραγορίτικο περιβάλλον που θα αβγατίσει τον πλούτο τους απομυζώντας τα κοινωνικά ερείπια που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη πολιτική.

 

Η κρίση του συστήματος μεταφέρεται στις πλάτες του λαού, των εργαζομένων, της νέας γενιάς. Η οικονομική ύφεση, η ανεργία, η φτώχεια, οι φοροεπιδρομές, οι περικοπες μισθών και συντάξεων, η κατάργηση εργασιακών κατακτήσεων, η διάλυση των κοινωνικών παροχών του κράτους στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση θίγουν μόνο το λαό κι όχι τους έχοντες και κατέχοντες. Δε θίγουν όσους προκάλεσαν την κρίση και δεν προτείνουν καμία απολύτως λύση που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάνηψη.

Οι «δόσεις» δεν έλυσαν ούτε θα λύσουν το πρόβλημα της κρίσης. Είναι το φόβητρο και  η Δαμόκλεια Σπάθη ώστε κάθε φορά να εκβιάζεται η κοινωνία για νέα πιο σκληρά μέτρα.

Στο νέο πακέτο μέτρων, «βεβαίως», περιλαμβάνονται νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα και στους εκπαιδευτικούς.  Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισ

Keywords
Τυχαία Θέματα