79.126 αιτήσεις για ενεργειακά δάνεια

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

79.126 αιτήσεις για ενεργειακά δάνεια

Η κρίση που χτύπησε τα νοικοκυριά και η μεγάλη ακρίβεια στο πετρέλαιο θέρμανσης έστρεψε τους καταναλωτές στα ενεργειακά δάνεια. Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου" οι αιτήσεις για ''εξοικονόμηση κατ’ οίκον'',  ξεπερνούν τις 1.500, κάθε εβομάδα.

Οι τράπεζες

δέχονται κάθε εβδομάδα μεγάλη μερίδα καταναλωτών για αιτήσεις και πληροφορίες για τα ειδικά αυτά δάνεια. Η συγκεκριμένη κατηγορία δανείων αυτή την περίοδο, έχει όχι μόνο ζήτηση, αλλά εγκρίνεται και από τις τράπεζες. Πρόκειται για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από δημοσίους υπαλλήλους και κοινοτικούς πόρους ''Εξοικονόμηση κατ’ οίκον'' για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί εργασίες, όπως τοποθέτηση θερμομόνωσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης, κλπ. έχει ιδιαίτερη απήχηση, με αποτέλεσμα, να κατατίθενται κάθε εβδομάδα στις τράπεζες πάνω από 1.500 αιτήσεις υπαγωγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργού Ανάπτυξης, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί 79.126 σχετικά αιτήματα. Από αυτά, περίπου τα μισά είχαν λάβει προέγκριση δανείου ενώ για 13.687 αιτήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 126,4 εκατ. ευρώ, είχαν εκδοθεί αποφάσεις ένταξης.

Tags: ξοικονόμηση κατ’ οίκονενέργειαδάνειατράπεζες Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα