Οι τροφές που... γιατρεύουν!

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

  Η υιοθέτηση μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, μπορεί να εξασφαλίσει τον καλύτερο φυσικό τρόπο για να καταπολεμήσουμε σοβαρές ασθένειες. Δείτε μερικές τροφές πραγματικά γιατρικά!  

Ορισμένες από τις πιο συχνές και σοβαρές ασθένειες που μαστίζουν σήμερα πολλές χώρες του κόσμου, οφείλονται και στη διατροφή μας -φτηνά, χαμηλής ποιότητας επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λίπος, αλάτι, γενετικά τροποποιημένα συστατικά και φυτοφάρμακα.

class="rtejustify" >Αν όμως ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να εξασφαλίσετε παράλληλα έναν φυσικό τρόπο για να καταπολεμήσετε ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις, αλλά και τα απλά κρυολογήματα, τη γρίπη, τις αλλεργίες και μια σειρά από άλλες ασθένειες που μας ταλαιπωρούν κάθε μέρα.

Μπορεί η επιλογή των πιο κατάλληλων τροφών να μην είναι και η πιο εύκολη υπόθεση, αλλά αν φροντίσετε να έχετε στο τραπέζι σας μια ποικιλία τροφών και συστατικών από αυτά που αναφέρονται παρακάτω, θα εξασφαλίσετε ταυτόχρονα και ένα καλό… φαρμακείο!

Φασόλια

Τα φασόλια είναι από τα πιο οικονομικά και υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να αγοράσετε, και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ισοφλαβόνες, προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις, βελτιώνει την υγεία των οστών και του προστάτη και βελτιώνει επίσης κάποια συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε πρωτεΐνες κι έτσι μπορούν να υποκαταστήσουν το κόκκινο κρέας. Προσθέστε τα σε σούπες, μαγειρευτά φαγητά, σάλτσες, ακόμα και σάλτσες ζυμαρικών. Προσοχή στα φασόλια σε κονσέρβα, καθώς μπορεί να περιέχουν αρκετό αλάτι ή βλαβερά συστατικά για τη συντήρησή τους.

Σκόρδο και κρεμμύδι

Μέλη της ίδιας οικογένειας, το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι πολύ ωφέλιμα για την καρδιά και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τα 70 ενεργά φυτοχημικά στο σκόρδο, μπορεί να μειώσουν την υψηλή πίεση του αίματος, μέχρι και 30 μονάδες, ενώ επίσης το σκόρδο μειώνει και τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών, του παχέος εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. Τα κρεμμύδια είναι μια πλούσια πηγή κερκετίνης, ενός φλαβονοειδούς που βοηθά στην υγεία του αίματος και προλαμβάνει τον σχηματισμό θρόμβων. Και τα δύο είναι σημαντικά για την πρόληψη των φυσικών αλλεργιών. Για να ενισχύσετε τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία, συνθλίψτε τις σκελίδες και αφήστε τες να σταθούν για μέχρι και 30 λεπτά πριν τις μαγειρέψετε.

Τροφές με καφεΐνη

Είστε εθισμένοι στον καφέ; Σας αρέσει η σοκολάτα; Αυτό είναι καλό! Τα καφεϊνούχα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου του καφέ, της σοκολάτας και του τσαγιού, έχουν υψηλά επίπεδα πολ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita