Οι κυριότερες προθεσμίες μέχρι τις εκλογές της 6ης Μάη

Eurokinissi

Από την περασμένη Τετάρτη έχει ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μάη. Εκλογές στις οποίες ο λαός πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα και να υπερψηφίσει μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε
το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής μέχρι και την 6η Μάη, υπάρχουν μια σειρά προθεσμίες που είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την ίδια τη διαδικασία, τους υποψήφιους και τους ψηφοφόρους. Γι\' αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Ας δούμε συγκεκριμένα:

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ: Λήγει η προθεσμία των πέντε (5) ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την αποστολή των καταστάσεων των στρατιωτικών κλπ. στον Πρόεδρο Πρωτοδικών της οικείας εκλογικής περιφέρειας.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΗ: Λήγει η προθεσμία των τριών (3) ημερών για την άσκηση ένστασης κατά της εγγραφής στις καταστάσεις των στρατιωτικών κλπ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΗ:

Λήγουν οι προθεσμίες:

-- Των 9 ημερών μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τη δήλωση ονόματος και εμβλήματος κομμάτων στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

-- Των 9 ημερών μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την επίδοση στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δήλωσης συνασπισμού περισσοτέρων συνεργαζόμενων κομμάτων.

-- Των 9 ημερών μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την πρόταση υποψηφίων.

-- Υποβολής παραίτησης των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων κλπ. από την υπηρεσία και τις θέσεις που αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας, σύμφωνα με το άρθρο 56 παράγραφος 1 του Συντάγματος, δηλαδή μέχρι και εννέα (9) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΗ: Δέκα (10) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου που ενεργείται η ανακήρυξη των υποψηφίων από τα αρμόδια δικαστήρια των πρωτοδικών.

24 ΑΠΡΙΛΗ: Λήγει η προθεσμία των δεκατριών (13) ημερών μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την επίδοση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των δηλώσεων για την κατάρτιση των συνδυασμών.

25 ΑΠΡΙΛΗ: Δέκατη τέταρτη (14) ημέρα μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου που ενεργείται η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Α\' Τμήμα του Αρείου Πάγου.

26 ΑΠΡΙΛΗ: Λήγουν οι προθεσμίες

-- Των δεκαπέντε (15) ημερών μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την αποστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και τους Περιφερειάρχες, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, των ονομαστικών καταστάσεων των δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων κλπ., καθώς και των καταλόγων των δικηγόρων και των ασκουμένων δικηγόρων.

-- Των δεκαπέντε (15) ημερών μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τον καθορισμό, από τους αντιπεριφερειάρχες της περιφερειακής ενότητας της έδρας των νομών με σ

Keywords
Τυχαία Θέματα