"Tο Ελληνικό δεν πωλείται"

\"Tο Ελληνικό δεν πωλείται\"

Σταυρογιάννη Λ.
Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας καλεί την Τρίτη το μεσημέρι στις 12, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη επί της οδού Σταδίου, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Την Τρίτη λήγει η προθεσμία κατάθεσης «επενδυτικών σχεδίων» από διεθνείς και ντόπιους ιδιωτικούς ομίλους και κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση του «φιλέτου» του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Μετά τη συγκέντρωση προγραμματίζεται πορεία μέχρι το «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» και αποκλεισμός της εισόδου του.Διαμαρτυρία
την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού
Με αυτή τη συμβολική ενέργεια, αναφέρει η Επιτροπή στο κάλεσμά της, \"θέλουμε να δείξουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους \'επενδυτές\' ότι δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση της δημόσιας γης και ότι τα αντιπεριβαλλοντικά και αντικοινωνικά σχέδιά τους για το Ελληνικό θα παραμείνουν στα χαρτιά και δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν\".
Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι ο νόμος για την \"αξιοποίηση\" του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά \"προωθεί το ξεπούλημα σε ιδιώτες 6.200 στρ. δημόσιας γης, με σκοπό τη δόμηση κτηριακών εγκαταστάσεων 3.700.000 τ.μ., ακόμη και σε προσχώσεις αγνώστου μήκους μέσα στη θάλασσα. Στις επιτρεπόμενες χρήσεις περιλαμβάνονται κατοικίες, τουριστικές εγκαταστάσεις, κέντρα διασκέδασης, καζίνα, εμπορικά κέντρα, μεγάλες λιμενικές εγκαταστάσεις και ιδιωτικά νοσοκομεία. Στην ουσία προβλέπεται η δημιουργία μιας «νέας πόλης μέσα στην πόλη» στην οποία θα ζουν και θα κυκλοφορούν δεκάδες χιλιάδες ξένοι και ντόπιοι\".
Η ΑΥΓΗ 14/4/2012
Keywords
Τυχαία Θέματα