Οδηγός για τις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος

Tweet

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Οδηγός χρήσης

Υποβολή αιτήσεων για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος (ν.4243/29-014)

1. Εισαγωγή

Η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα όπου με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά καθορίστηκαν στην κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών οικονομικών και εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι

δυνάμει δικαιούχος, υποβάλλει το μηχανογραφημένο έντυπο "αίτηση - υπεύθυνση δήλωση για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος" μέσω του περιβάλλοντος TAXISnet.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 30/6/2014 και η καταβολή στους δικαιούχους πραγματοποιείται εντός του πρώτου δεκαημέρου του επόμενου μήνα από το μήνα υποβολής της αίτησης

2.Χρήση εφαρμογής

3.Εξαιρέσεις

Ξεπερνούν τις 225.000 οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί έως το μεσημέρι της Τρίτης στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (www.gsis.gr) για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.

Από την πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι περίπου 42.000 πληρούν τις προϋποθέσεις που είχαν οριστεί και στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα πιστωθούν έως τις 10 Μαΐου 26,5 εκατ. ευρώ.

Οι 71.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί λόγω εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, ενώ 112.000 βρίσκονται σε αναμονή.

Εντωμεταξύ η ΓΓΠΣ εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικές οδηγίες (.pdf)

Tags: κοινωνικό μέρισμα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα