Ο «εθνικός κορμός» της εκπαίδευσης… ξεσκονίζει τις κατσαρόλες

Με πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Καθημερινή» και με δεκάδες εμφανίσεις στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο έκανε την εμφάνισή της μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών με τον άθλιο τίτλο «Οχι “Μπαλτά” στην Παιδεία».

Η συγκέντρωση, που διοργανώθηκε υπό το άπλετο φως της συστημικής δημοσιότητας, ήταν εξόχως αποκαλυπτική για την πολιτική και την ιδεολογική ταυτότητα της πρωτοβουλίας και, κυρίως, για τις σκοπιμότητες που αυτή εξυπηρετεί. Πίσω από τη συγκεκριμένη ομάδα κρύβονται επιχειρηματικές δυνάμεις που δρουν στον χώρο της εκπαίδευσης (στην αίθουσα

βρέθηκαν επιφανή στελέχη των παρόχων κάθε είδους ιδιωτικής εκπαίδευσης) και η ακραία νεοφιλελεύθερη πτέρυγα του πολιτικού συστήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, κρύβεται, επίσης, το πολιτικό προσωπικό που διοίκησε την περίοδο των Μνημονίων τον χώρο της Παιδείας και έδωσε βροντερό «παρών» στην εκδήλωση.

Το συνοθύλευμα επιχειρηματιών - χορηγών, μαζί με τους νεοφιλελεύθερους και το παλιό πολιτικό προσωπικό που διέλυσε την Παιδεία, αποτελούν την πρώτη οργανωμένη κίνηση στη χώρα με σκοπό την οριστική διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη μετατροπή του εκπαιδευτικού αγαθού σε εμπόρευμα για ολίγους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

Tags: Χρήστος Κάτσικας
Keywords
Τυχαία Θέματα