Βαρουφάκης: Ξέρουμε αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;

Σάλο έχει προκαλέσει η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη σε μια καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία υιοθετήθηκε ως δήλωση από τα ΜΜΕ, υποτιμώντας τη νοημοσύνη ακόμα και των πιο ασυνείδητων επισκεπτών.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο κ. Βαρουφάκης μόλις φτάνει στο υπουργείο Οικονομικών τον υποδέχεται μία συμβασιούχος καθαρίστρια και τον ρωτάει: «Υπουργέ τι θα γίνει με εμάς;».

Εκείνος την παρέπεμψε σε ανακοίνωσή του που αναφέρει ότι οι συμβάσεις θα ανανεωθούν μέχρι το Δεκέμβριο.

Η στιχομυθία

καταλήγει με τον υπουργό να απαντάει για το τι θα γίνει μετά το Δεκέμβριο ως εξής: «Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο; Εάν είμαστε, τότε η δέσμευση είναι απόλυτη», λέγοντας στη συνέχεια, «εμείς δεν μπορούμε να είμαστε κυβέρνηση και εσείς να είσαστε στο δρόμο».

Η συγκεκριμένη δήλωση που αποτελεί τμήμα μιας συζήτησης στην οποία υπήρχε τουλάχιστον χαλαρό κλίμα, έγινε αφορμή για πρωτοσέλιδα με τίτλους, που παραπέμπουν σε ευθεία αμφισβήτηση της δυνατότητας της κυβέρνησης να συνεχίσει το έργο της.

Η συγκεκριμένη δήλωση που αποτελεί τμήμα μιας συζήτησης στην οποία υπήρχε τουλάχιστον χαλαρό κλίμα, έγινε αφορμή για «ειδήσεις» με τίτλους, που παραπέμπουν σε ευθεία αμφισβήτηση της δυνατότητας της κυβέρνησης να συνεχίσει το έργο της.

Η δήλωση απομονώθηκε και έγινε «πρωτοσέλιδο» σε πολλές ιστοσελίδες, δημιουργώντας εντυπώσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, καθώς δεν θα μπορούσε να είναι ούτε καν αυτοσαρκασμός μια τέτοια δήλωση από τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης.

Tags: Γιάνης Βαρουφάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα