Ο εισαγγελέας καλεί σπουδαστές, καθηγητές και εργαζόμενους του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Tweet

Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α-ΤΕΙΘ

Ανακοίνωση για τις κλήσεις από τον εισαγγελέα σπουδαστών, καθηγητών και εργαζομένων του Α-ΤΕΙΘ

Συνάδερφοι. Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου επεισοδίου στο μακάβριο σίριαλ πάταξης οποιασδήποτε αντίδρασης ενάντια στα πρωτάκουστης αναλγησίας μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

Ήδη έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα πολλοί από τους σπουδαστές, καθηγητές και εργαζόμενους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Σχέδιο Αθηνά

πέρυσι τον Φλεβάρη στα διόδια των Μαλγάρων. Κινητοποιήσεις που στρεφόταν ενάντια στην υποβάθμιση/κατάργηση των σπουδών των φοιτητών, στα σχέδια απαξίωσης της δημόσιας ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης, στην υποβάθμιση των όποιων λιγοστών προοπτικών για αξιοπρεπή δουλειά των αποφοίτων των ΤΕΙ της χώρας.

Το επεισόδιο αυτό δεν είναι πρωτάκουστο. Ακολουθεί με συνέπεια την τακτική άμεσης επίθεσης ενάντια σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που «τόλμησαν» να διεκδικήσουν καθηγητές για τις άδειες αίθουσες διδασκαλίας, ενάντια σε αγωνιστές συνδικαλιστές, ενάντια σε ολόκληρους κλάδους εργαζόμενων που επιστρατεύτηκαν ενώ βρίσκονταν σε απεργία.

Όλη η κοινότητα του Α-ΤΕΙΘ θα πρέπει να δώσει αποφασιστική, ξεκάθαρη απάντηση ότι τέτοια σχέδια τρομοκράτησης δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Είναι απαραίτητος ο συντονισμός δράσης των Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλόγων Μόνιμου και Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Διοικητικών Υπαλλήλων και Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΛΗΤΕΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ανακοίνωση για τις κλήσεις σε απολογία σπουδαστών και καθηγητών για τις κινητοποιήσεις στα Μάλγαρα ενάντια στο σχέδιο Αθηνά

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ετοιμάζεται να πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ισοπεδώνοντας τα πάντα, το δόγμα «νόμος και τάξη» πρέπει να εμπεδωθεί πάση θυσία. Σε αυτή την κατεύθυνση, εντάσσεται το νέο επεισόδιο τρομοκράτησης όσων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Σχέδιο Αθηνά πέρυσι τον Φλεβάρη στα διόδια των Μαλγάρων. Κινητοποιήσεων ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών των φοιτητών, στα σχέδια παράδοσης κομματιών της Δημόσιας Παιδείας σε ιδιώτες, στην στόχευση για παραγωγή μιας μάζας εργαζομένων μισοκαταρτισμένων – μισομορφωμένων, χωρίς δικαιώματα, χωρίς προοπτική.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ της βιομηχανίας μηνύσεων ενάντια σε πρωτοπόρους αγωνιστές σε χώρους δουλειάς, στην κήρυξη απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές, στην καταδίκη αγροτών που κινητοποιήθηκαν για να μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για αυτούς και τις οικογένειές τους, στις διώξεις μαθητών που διεκδίκησαν καλύτερη μόρφωση.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να απασχολήσει κάθε σπουδαστή και εργαζόμενο. Να συνειδητοποιηθεί ότι η ένταση του αυταρχισμού έχει στόχο να καθηλώσει την αγανάκτηση του λαού για τις συνέπειες που έχει πάνω τους η αντιλαϊκή διαχείριση της κρίσης. Σπέρνουν το φόβο ότι όποιος σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται κινδυνεύει να βρεθεί μπλεγμένος με τη Δικαιοσύνη, ή να διωχθεί από την εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι του ΤΕΙ και οι σπουδαστές πρέπει να αντιταχθούν μαζικά στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών για εργαζόμενους με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα στην υγεία , τη μόρφωση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Να προβάλουν τις σύγχρονες ανάγκες τους για μόνιμη και σταθερή εργασία, δημόσια δωρεάν παιδεία, για σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, για δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν αυτό που παράγουν. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι η οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε χώρο που φοιτά η νεολαία, σε κάθε γειτονιά. Μόνο έτσι θα σπάσει κάθε προσπάθεια που στόχο έχει οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι να σκύψουν και άλλο το κεφάλι.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΟΒ ΤΕΙ

Tags: ΤΕΙ Θεσσαλονίκηςδιόδια Μαλγάρων Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα