Όλα έχουν ένα όριο! Ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα σε ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ! του Φώτη Δανάσκου

Tweet

Όλα έχουν ένα όριο!

Ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα σε ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!ο κ. Αρβανιτόπουλος, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων!!!! δεν ντράπηκε για μια ακόμη φορά να δηλώσει ψευδώς -στην εκπομπή του κου Γιώργου Παπαδάκη στην Τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΑ ότι 1300 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έχουν ήδη τακτοποιηθεί.

Και όχι μόνο αυτό αλλά μας ανακοίνωσε μετά από σχετική διευκρινιστική ερώτηση του Κου Παπαδάκη ότι υπάρχει και

ονομαστικός κατάλογος. Ας ενημερωθούν λοιπόν όλοι, πολίτες -μαθητές - μαθήτριες - γονείς και εκπαιδευτικοί ότι όχι μόνο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν έχει προχωρήσει τη διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εδώ και 4 μήνες, σε νέες θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας αλλά αντίθετα, με ημερομηνία 30/10/2013 ο Υπουργός Παιδείας με νέα Διαπιστωτική πράξη του (αρ. 162306/Δ2) έθεσε για δεύτερη φορά σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ που ήδη βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς από 22/7/13

Το Υπουργείο Παιδείας με το Ν.4186/13 δημιούργησε 925 θέσεις εκπαιδευτικών και 325 διοικητικών στις δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ) τις οποίες όμως μείωσε σε 199 με την ΚΥΑ 12349 στις 4/11/13. Με αυτό τον τρόπο όμως, το Υπουργείο Παιδείας, έξω από κάθε λογική, προβλέπει μόνο 1124 θέσεις συνολικά, ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από 22/7/2013 είναι 1992.

Οι θέσεις που προβλέπονται από τις δύο Υπουργικές Αποφάσεις κατανομής των θέσεων αυτών, δεν καλύπτουν ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και οριζόντια έχει αποκλείσει εξ ολοκλήρου και 10 (δέκα) ειδικότητες από τις θέσεις αυτές.

Παρακαλώ πολύ, δημοσιοποιείστε το θέμα, μην συμμετέχετε με την στάση σας στην καταστροφή μας και την εκ βάθρων ξεθεμελίωση της εργασιακής και προσωπικής μας κατάστασης όπως και της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η αποσιώπησή του από τα ΜΜΕ εγείρει υποψίες. Η έγκυρη και προσεκτική ενημέρωση είναι προς το συμφέρον όλων μας, ειδικά όταν αφορά υποθέσεις προσώπων που έχουν υποστεί ηθική, οικονομική και οικογενειακή ζημία.

Με εκτίμηση

Δανάσκος Φώτης

Φυσικοθεραπευτής σε Διαθεσιμότητα

Μέλος του ΔΣ της ΟΛΤΕΕ

Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα

ΤΗΛ 6972146543

Tags: διαθεσιμότητααπολύσεις εκπαιδευτικών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα