Νεοναζί εισέβαλε στο παιχνίδι Γκάνα-Γερμανία

Tweet

Ένα αναπάντεχο γεγονός διέκοψε το θεαματικό παιχνίδι της Γκάνας με την Γερμανία που διεξήχθη στο πλαίσιο του Μουντιάλ 2014 το βράδυ του Σαββάτου.

Μετά το 1-0 που σημείωσε για λογαριασμό της Γερμανία ο Μάριο Γκέτσε, ένας οπαδός χωρίς μπλούζα εισέβαλε στο γήπεδο. Από τα σχέδια που είχε ζωγραφισμένα στο σώμα του έγινε αμέσως φανερό πως πρόκειται για νεοναζί.

Συγκεκριμένα στο σώμα του έγραφε τα αρχικά ΗΗ (Heil Hitler), τα αρχικά των SS καθώς και τα αρχικά CC που προέρχονται από τις λέξεις concetration camps (=στρατόπεδα

συγκέντρωσης). Τα παρπάνω ακολουθούνταν από την συντόμευση @gmail.com πιθανόν παραπέμποντας σε κάποιο mail ενώ πάνω στο στήθος του είχε γραμμένο κι έναν αριθμό τηλεφώνου.

Το εκπληκτικό είναι πως δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την διοργανώτρια αρχή και ο ναζί εισβολέας συνοδεύτηκε εκτός αγωνιστικού χώρου από τον Γκανέζο ποδοσφαιριστή Σουλεϊμάν Μουντάρι.

Η FIFA μάλιστα δεν έχει εκδόσει καν ανακοίνωση για το συμβάν που δεν αποτελεί την πρώτη εμφάνιση του ναζιστικού φαινομένου στην φετινή διοργάνωση καθώς στις κερκίδες Ρώσων και Κροατών εμφανίστηκαν νεοναζιστικά πανό την προηγούμενη βδομάδα σύμφωνα μe την Telegraph.

Πηγή: alterthess.gr

Tags: ΜουντιάλΓκάναΓερμανία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα