Τυφλές κατασχέσεις σε 300.000 λογαριασμούς μέσα σε 5 μήνες

Tweet

Τις 300.000 έφθασαν οι κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς τους πρώτους πέντε μήνες του 2014, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι δεν είχαν ξεπεράσει τις 50.000.

Από αυτές μόλις 630 έγιναν σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και περίπου 5.000 σε μεγάλες επιχειρήσεις (ΚΕΜΕΕΠ), με ποσοστό άνω του 90% θύματα της εφορίας να πέφτουν οι μικροοφειλέτες. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις που καταγράφει το Πρώτο Θέμα:

Προ ημερών 60χρονος ενημερώθηκε ότι το σχολικό επίδομα

των 300 ευρώ που δίνεται ετησίως σε άπορες οικογένειες και το οποίο προόριζε για να αγοράσει τα απαραίτητα για την κόρη του σχολικά είδη συμψηφίστηκε με οφειλή του.

Ο ναυτικός κ. Ανδρέας Πετράκης, κάτοικος Σαλαμίνας , αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης καθώς είναι νεφροπαθής με αναπηρία άνω του 67%. Είναι άπορος και έχει χάσει το σπίτι του λόγω χρεών. Κατέθεσε αίτηση για να λάβει το σχολικό επίδομα. Παρότι εγκρίθηκε, τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στο λογαριασμό του, καθώς η εφορία κατάσχεσε το επίδομα ιγια χρέος περίπου 1.800 ευρώ για παλιότερα νοσήλια νοσοκομείου και μία κλήση της Τροχαίας.

Η ΔΟΥ Περιστερίου κατέσχεσε 1.040 ευρώ που είχαν εγκριθεί για την αγορά ακουστικού για μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, ο οποίος αντιμετωπίζει νευροαισθητήρια βαρηκοΐα.

Οι γονείς αγόρασαν οι ίδιοι το ακουστικό του παιδιού τους συνολικού κόστους 1.040 ευρώ και μέσω αίτησης που κατέθεσαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ορίζει η διαδικασία , περίμεναν να τους επιστραφεί το ποσό (1.040 ευρώ) που δικαιολογεί σε τέτοιες περιπτώσεις το κράτος. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο συγκεκριμένος μαθητής εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης, θα χρειαστεί και δεύτερο ακουστικό. Λόγω οφειλής του πατέρα του παιδιού συνολικού ύψους 2.100 ευρώ, η ΔΟΥ κατέσχεσε τα χρήματα.

Πηγή: voria.gr

Tags: κατασχέσειςκατασχέσεις λογαριασμών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα