Νέα διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο η «κοινωνική» πρόταση της ΔΑΠ

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

«Κοινωνική πρόταση για το φοιτητή και το σπουδαστή» ονομάζει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ μια δέσμη μέτρων που προτείνει, τάχα για την ανακούφιση των φοιτητών και σπουδαστών από τα βάρη που τους έχουν φορτώσει το κόμμα της, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, φορτώνοντας στις λαϊκές οικογένειες

το κόστος της κρίσης του κεφαλαίου. Ανάμεσα στις δήθεν προτάσεις ανακούφισης είναι ...να φεσωθούν οι φοιτητές με νέα δάνεια(!) προκειμένου να καταφέρουν να σπουδάσουν, να δουλεύουν οι φοιτητές με μερική ή και εθελοντική (τσάμπα δηλαδή) απασχόληση στα ίδια τα ιδρύματα και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, να φτιαχτούν φοιτητικές εστίες με ΣΔΙΤ, δηλαδή να παραδοθούν στους ιδιώτες κ.ο.κ.

«Νέα διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο» χαρακτηρίζει την πρόταση της ΔΑΠ η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και προσθέτει σχετικά:

«Καμία αυταπάτη. Οι προτάσεις της έρχονται να εξυπηρετήσουν τον ακόμα στενότερο έλεγχο των σχολών από τις επιχειρήσεις και το ξήλωμα όσων έχουν απομείνει στη φοιτητική μέριμνα. Και αφού δεν μπορούν να κρύψουν το πάθος τους για την ενίσχυση των μονοπωλίων, για την αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας, προβάλλουν ως λύσεις στο μεγάλο κόστος σπουδών τα δάνεια και το ξεπούλημα των εστιών σε επιχειρηματίες!

Η ΔΑΠ θέλει τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να προετοιμάζουν τους φοιτητές για το μαύρο μέλλον που έφτιαξε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με τους μισθούς-χαρτζιλίκι των 430 ευρώ, τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο. Επειδή \"ανταγωνιστικός\", δηλαδή φτηνός και υποταγμένος εργαζόμενος δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι, η ΔΑΠ προτείνει τα ιδρύματα να προσλαμβάνουν φοιτητές με \"μικρή αμοιβή\" στην έρευνα ακόμα και ως διοικητικό ή τεχνικό προσωπικό προφανώς στη θέση των σημερινών εργαζομένων.

Εκεί όμως που ξεπερνά κάθε προηγούμενο είναι όταν προτείνει την \"εθελοντική\" (τζάμπα) εργασία σε κοινωνικές υπηρεσίες για να απαλλαγεί το κράτος από το κόστος των υπηρεσιών πρόνοιας!!! Αφού τα δουλεμπορικά γραφεία διασύνδεσης δεν τους ικανοποιούν όπως λειτουργούν σήμερα, θέλουν να τα αναβαθμίσουν.

Η \"σύνδεση\" με την αγορά εργασίας δεν θα δώσει στους φοιτητές δουλειά! Η σύνδεση με την \"αγορά εργασίας\" σημαίνει: Περιπλάνηση μεταξύ ανεργίας και δουλειάς-λάστιχο, ανασφάλιστη εργασία, μισθοί πείνας, ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις.

Με την ιδιωτική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων τα μονοπώλια θα μπουν πιο βαθιά στον καθορισμό των σπουδών και της έρευνας. Θα γίνουν ιδιοκτήτες των πανεπιστημίων ΑΕ, με τους φοιτητές πελάτες υποβαθμισμένης και πανάκριβης γνώσης.

Είναι ώρα οι φοιτητές και οι σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και την παράταξή της, την ΔΑΠ. Αυτές οι δυνάμεις μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την παράταξή του στα Πανεπιστήμια, την ΠΑΣΠ, έχουν ταχθεί με τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των μονοπωλίων.

Τώρα η λύση είναι οργάνωση στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ. Με την καθημερινή μας δράση να χτίσουμε τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θ\' ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που με φανατισμό υπερασπίζοντ

Keywords
Τυχαία Θέματα