ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Απόσυρση της τροπολογίας για απολύσεις

Στην απόσυρση της τροπολογίας που αφορούσε στις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, μετά τη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

«Από την αναλυτική ανταλλαγή απόψεων που έγινε με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω διαλόγου και μελέτης του περιεχομένου της τροπολογίας και μάλιστα σε τριμερές επίπεδο
(υπουργείο Παιδείας - εκπαιδευτικοί- ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων), προκειμένου να ενταχθεί σε μια γενικότερη αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης», ανέφερε ο υπουργός.
Με την επίμαχη τροπολογία, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της ομοσπονδίας, άλλαζε η διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των απολύσεων εκπαιδευτικών (τώρα ελέγχεται από τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών) και η αρμοδιότητα αυτή περνούσε στους κατά τόπους διευθυντές εκπαίδευσης.
Παράλληλα, οριζόταν ότι «ουσιαστικά ζητήματα και κυρίως η τυχόν καταχρηστικότητα της καταγγελίας ελέγχονται μόνο δικαστικώς και όχι διοικητικώς». Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός είχε σημειώσει ότι το θέμα της τροπολογίας είναι μείζον και βαθιά πολιτικό. Όπως, μάλιστα, υποστήριξε, η τροπολογία δεν απαντά στα θέματα της ανεργίας των εκπαιδευτικών, καθώς σήμερα σε πολλά ιδιωτικά σχολεία εργάζονται και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα