Να συγχωνεύσουμε τη δράση μας για να μην συγχωνευτούν τα σχολεία μας

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

ΝΑ “ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΟΥΜΕ” ΤΗ ΔΡΑΣΗ MAΣ,

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Oι νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις-υποβιβασμοί  σχολείων συνιστούν αφανισμό για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, είναι

η χαριστική βολή για το δημόσιο σχολείο. Δεν χρειάζονται όμως πολλές αναλύσεις, ο χρόνος τρέχει. Είναι ή ώρα να συντονίσουμε τη δράση μας για να αντισταθούμε στην καταστροφή που έρχεται, συνεκτιμώντας πως η μάχη για τα σχολεία είναι αλληλένδετη με τον αγώνα για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.

Σε αυτά τα πλαίσια, πέραν των κατά τόπους πρωτοβουλιών και για να συμπυκνώσουμε τη δράση μας, προτείνουμε σε όλους τους εκπαιδευτικούς συλλόγους Π.Ε και τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων, στους μαθητές και στις κατά τόπους επιτροπές αγώνα:

·       Την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας σε όλους τους Δήμους  τη μέρα που θα συνεδριάζουν τα Δημοτικά Συμβούλια για να γνωμοδοτήσουν επί των προτάσεων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για υποβιβασμούς–συγχωνεύσεις–καταργήσεις σχολικών μονάδων.

·       Την πραγματοποίηση συντονισμένης μαζικής και μαχητικής κινητοποίησης, εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής, την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, αλλά και σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας, με απαίτηση για άμεση απόσυρση όλων των εισηγήσεων που καρατομούν τα σχολεία. Να μην αποχωρήσουμε από την Περιφέρεια, αν δεν αποσυρθούν τα άθλια σχέδια των περικοπών και του αφανισμού στην εκπαίδευση.

ΚΑΜΙΑ ΤΑΞΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ,

ΟΧΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ !

Tags: ανεξάρτητη ριζοσπαστική πρωτοβουλίασχολείαδράση Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα