Μηχανογραφικό Δελτίο και Μετεγγραφές: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Η συμπλήρωση και κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου από τους χιλιάδες υποψηφίους όλων των κατηγοριών (τελειόφοιτους, απόφοιτους, κατηγορία 10%) είναι το καμπανάκι που χτυπά προειδοποιώντας για την «τελευταία στροφή» στον σκληρό αγώνα δρόμου «για μια θέση στον ήλιο» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν ενημέρωσης από το υπουργείο Παιδείας, όλοι οι φετινοί υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Η επιλογή των εισαγομένων γίνεται κατά φθίνουσα σειρά μορίων μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των θέσεων εισακτέων που αντιστοιχεί στο ποσοστό θέσεων που διατίθεται για την κατηγορία αυτή των υποψηφίων. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το «ηλεκτρονικό χαρτόνι» του μηχανογραφικού δελτίου μοιάζει με σπαζοκεφαλιά και κρύβει «παγίδες» και «ευκαιρίες».

Ο υποψήφιος πρέπει να ξέρει ότι:

■ Εχει τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι όσο συχνά θέλει την ιστοσελίδα και να τροποποιεί το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο του από τη στιγμή της ανάρτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί και μέχρι την οριστικοποίησή του.

■ Η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού θα γίνει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κανένα μηχανογραφικό δελτίο δεν γίνεται δεκτό, ούτε αλλάζει ούτε αντικαθίσταται ως προς τις προτιμήσεις των τμημάτων και τη σειρά αυτών. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ στην Εφημερίδα των Συντακτών

Tags: βάσεις 2015βάσεις εισαγωγήςμηχανογραφικόκατάθεση μηχανογραφικούσωστό μηχανογραφικόΑΕΙμηχανογραφικό ΑΕΙσυμπλήρωση μηχανογραφικούΧρήστος Κάτσικαςπανελλαδικές εξετάσεις 2015πανελλαδικές 2015πανελλήνιεςπανελλήνιες 2015πανελλαδικές
Keywords
Τυχαία Θέματα