Μηχανογραφικά από τις 18 Ιουνίου

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 7/6/2012 Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και έως την Πέμπτη 5 Ιουλίου θα μπορούν οι φετινοί υποψήφιοι –περίπου 110.000, σύμφωνα με το υπ. Παιδείας– που διεκδικούν μία θέση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Αυτό ανακοίνωσε χθες η υπ. Παιδείας Φρόσω Κιάου, προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση των βαθμολογιών στις εξετάσεις θα γίνει
περί τα τέλη Ιουνίου, ενώ των βάσεων εισαγωγής περί τα τέλη Αυγούστου. Η κ. Κιάου, επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ, λέγοντας ότι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση να δοθούν –έστω μόνο για τον Ιούλιο– κονδύλια και σε όσα ιδρύματα –όλα τα πανεπιστήμια και 4 ΤΕΙ– δεν έχουν εκλέξει ακόμη διοίκηση λόγω των αντιδράσεων στον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, η υποβολή του μηχανογραφικού θα γίνει ηλεκτρονικά και ήδη οι υποψήφιοι, με τον προσωπικό κωδικό που έχουν πάρει από το λύκειό τους (δόθηκε παράταση έως τις 22/6), μπορούν να μπουν στη διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να επεξεργαστούν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Κατόπιν, από 18/6 έως τις 5/7, θα το υποβάλουν οριστικά.

Φυσική Κατεύθυνσης

Η κ. Κιάου αναφέρθηκε χθες και στην αναστάτωση που προκλήθηκε με το υποερώτημα Γ4 της Φυσικής Κατεύθυνσης. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά τη λήξη της εξέτασης την Παρασκευή 25/5 παρενέβη η Ενωση Φυσικών κάνοντας λόγο για λάθος διατύπωση στο Γ4. Λίγο αργότερα, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ακύρωσε το υποερώτημα, αλλά τη Δευτέρα 28/5 αναίρεσε την απόφαση για ακύρωση. «Οι ενέργειες της ΚΕΕ ήταν βεβιασμένες», είπε η κ. Κιάου, αναφέροντας ότι σε αυτό συνέβαλε και ο πανικός που προκλήθηκε από τα ΜΜΕ και τα μπλογκ. Μάλιστα, η κ. Κιάου άφησε να εννοηθεί πως, εάν μπορούσε, θα άλλαζε τους φυσικούς που μετείχαν στην ΚΕΕ. Επίσης, μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες λόγω προεκλογικής περιόδου, ενώ εξέφρασε πικρία, επειδή προκάτοχοί της τη χαρακτήρισαν άπειρη και αδιάβαστη.

Ως προς την προμήθεια χαρτιού για τις εξετάσεις (σε κάποια τετράδια ήταν εμφανή τα στοιχεία του υποψηφίου, επειδή το εξώφυλλο δεν ήταν αρκετά σκληρό), ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος του υπ. Παιδείας κ. Χ. Μπαλίκος είπε ότι η προμήθεια έγινε από τη Γερμανία –και με καθυστέρηση διότι η προμηθεύτρια εταιρεία απαιτούσε την προπληρωμή του– και η ποιότητά του χαρτιού ήταν διαφορετική.

Στρατιωτικές σχολές

Ο πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμμένος θα έχει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων απορρίπτουν το αίτημα του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Π. Αποστολίδη για μείωση του αριθμού κατά 20%, πέραν της μείωσης κατά 10% που είχε συμφωνηθεί ήδη σε σχέση με τους εισακτέους του 2011. Οπως αναφέρουν από το ΓΕΕΘΑ, δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για περαιτέρω μείωση χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ενώ με τις μειώσεις που έγιναν την π

Keywords
Τυχαία Θέματα