Τι λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα Παιδείας;

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Πουθενά δεν γίνεται λόγος για άμεση κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας, για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τα περί «αναβάθμισης των πτυχίων» είναι ευχολόγια που άλλωστε διακηρύχθηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Πουθενά όμως δεν γίνεται λόγος για να είναι το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα.

Ως προς τα οικονομικά των εκπαιδευτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως πρέπει ο εργαζόμενος να ζει με τους μισθούς που παίρνει σήμερα, δηλαδή με μισθούς που οδηγούν σε πτώχευση τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Και πως τίποτα από όλα αυτά που του έκλεψαν τα τελευταία χρόνια δεν θα του τα επιστρέψουν. Ούτε καν τα χαράτσια!

Τι λέει:

1. «Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων για την παιδεία. Να παγώσουν όλες οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις. Καμία απόλυση στην εκπαίδευση. Να σταματήσουν όλες οι περαιτέρω μειώσεις των κονδυλίων για την παιδεία και την έρευνα. Καμία απόλυση, κατάργηση της \"εργασιακής εφεδρείας\" και όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας στην εκπαίδευση».

Ολη η διαδικασία της Μπολόνια δεν αφορά τους «μνημονιακούς νόμους». Οι δυο και τρεις κύκλοι σπουδών δεν αφορούν το μνημόνιο. Αρα παραμένουν ως έχουν.

Επίσης, δεν γίνεται πουθενά αναφορά στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, με λίγα λόγια θα την εφαρμόσουν.

Ως προς την κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας. Πουθενά δεν γίνεται λόγος για το τι θα γίνει με τους ελαστικά εργαζόμενους στην εκπαίδευση τώρα. Θα γίνει μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις;

Ως προς τις συγχωνεύσεις σχολείων. Εχουν γίνει ήδη από πέρσι, ιδιαίτερα στα Δημοτικά. Δεν μπαίνει καθόλου το ζήτημα να ξανανοίξουν τα σχολεία που έκλεισαν.

2. «Διασφάλιση της χρηματοδότησης για τις πιεστικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Αναπροσαρμογή της διάθεσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ».

Τι λέει; Μιλά για τις πιεστικές ανάγκες και όχι για όλες τις ανάγκες. Επίσης είναι κοροϊδία τα περί αναπροσαρμογής της διάθεσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που ούτως ή άλλως είναι μια σταγόνα στον ωκεανό στις ανάγκες για την παιδεία (περίπου το 1/40 των χρημάτων που δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός αθροιστικά για πέντε χρόνια). Αλλά πέρα από αυτό είναι γνωστό ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι δεσμευμένα για να περάσουν οι αναδιαρθρώσεις στην παιδεία (διά βίου μάθηση, νέα αναλυτικά προγράμματα, επιμορφώσεις) και δεν αφορούν τα λειτουργικά έξοδα.

3. «Εξασφάλιση της λειτουργίας και διοίκησης όλων των τύπων δημόσιας γενικής και τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και των ΑΕΙ, το Σεπτέμβριο. Γι\' αυτό είναι αναγκαίο να επιλυθούν όλα τα βασικά ζητήματα λειτουργίας τους (σχολικά βιβλία, συγγράμματα, λειτουργικές δαπάνες, επαναλειτουργία σχολικών και πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών). 25 μαθητές ανά τμήμα για την Β\' βάθμια και προοπτικά 20 μαθητές για την Α\' βάθμια. Προσπάθεια για κάλυψη όλων των αναγκών σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και διασφάλιση της βιωσιμότητας των ε
Keywords
Τυχαία Θέματα