Μία απάντηση σε κείμενο του αιρετού Ε. Μαραγκουδάκη, του Χρήστου Κανδηλώρου

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ : σε σχέση με όσα αναφέρει,αποσιωπά ή παρερμηνεύει η ανακοίνωση του Αιρετού ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής Ελευθέριου Μαραγκουδάκη. Του Χρήστου Κανδηλώρου μέλους του Δ.Σ του συλλόγου «Α.Δελμούζος» εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης-Συνεργαζόμενοι
Ι.Το πολιτικό πλαίσιο : Ενώ η υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας παγώνει ,σύμφωνα με δηλώσεις της κατά την συνάντηση με
την ΟΛΜΕ, τις αποφάσεις για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, γνωστά στελέχη της εκπαίδευσης συνεχίζουν ,αδιαφορώντας, το καταστροφικό τους έργο υλοποιώντας μια καταδικασμένη από την λαϊκή ετυμηγορία , πολιτική . Η αποτίμηση σε συμβολικό επίπεδο των ενεργειών του περιφερειακού διευθυντή και της διευθύντριας εκπαίδευσης, στις περιπτώσεις διώξης του Κ.Τουλγαρίδη και κλήσης σε απολογία της Μ.Φραγκάκη, καταδεικνύει την συγκροτημένη στόχευση τους , στον πειθαναγκασμό και την τρομοκράτηση οποιουδήποτε θα αποτολμούσε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του ή να διαφοροποιηθεί δημόσια.
Ένα τέτοιο κλίμα , κρινόταν απαραίτητο προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση όλων των προγραμματιζόμενων βραχυπρόθεσμων μέτρων όπως συγχωνεύσεις ,καταργήσεις οργανικών, εφαρμογή της γενικευμένης αξιολόγησης με ουσιαστικό στόχο την υποταγή και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.
Η συγκεκριμένη δήλωση των αιρετών Κ.Τουλγαρίδη και Β.Ζαρκινού με τίτλο «να σταματήσουν επιτέλους ,τα στελέχη της εκπαίδευσης, το καταστροφικό τους έργο» αποσκοπούσε στο να καταδείξει φωτίζοντας, την πρόδηλη αντίφαση του να επαναεπιχειρείται η υλοποίηση μιάς καταδικασμένης από τη λαϊκή βούληση πολιτικής στο μεσοδιάστημα δύο σημαντικών βουλευτικών εκλογών. Δύο παραδείγματα κατήγγειλαν οι συνάδελφοι : την προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησης ή τουλάχιστον συρρίκνωσης των διαπολιτισμικών και την επιχείρηση κατάργησης τμημάτων σε διάφορες περιοχές όπως στην Παλλήνη.
Τα γεγονότα δυστυχώς δικαίωσαν όσους έγκαιρα διέγνωσαν τις προθέσεις των συγκεκριμένων στελεχών εκπαίδευσης : βλέπε 31/05/2012 αρ.πρωτ.:8084 έγγραφο του περιφερειακού διευθυντή με θέμα :
«Καθορισμός ορίων Δημοτικών Σχολείων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αττικής», όπου σύμφωνα με όσα αναφέρονται σ’άυτην επανακαθορίζονται τα όρια αυτών των σχολείων ,(με ποια νομοθεσία άραγε;) προξενώντας τη συρρίκνωση και κλείσιμο των μισών σχεδόν από αυτά.
ΙΙ. Η ανακοίνωση ή ο αιρετός σε ρόλο εκπροσώπου τύπου της δ/ντριας εκπαίδευσης! Απαντά και συγκαλύπτει .
Όταν στα τέλη του Φλεβάρη η μαχόμενη εκπαίδευση βρισκόταν κάτω ή μέσα στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης υπερασπιζόμενη το δικαίωμα καθενός εκπαιδευτικού ή διευθυντή στο να μπορεί να δημοσιοποιεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει χωρίς να τρομοκρατείται με κλήσεις σε απολογία ο αναφερόμενος αιρετός έλαμπε με την απουσία του . Ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε άραγε μ’ αυτήν, τόσο ο ίδιος όσο
Keywords
Τυχαία Θέματα