ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τη συνάντηση του ΔΣ με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς, 4/6/2012
Κολοκοτρώνη 6 Αρ.Πρωτ: 44
Τηλ. - Φαξ : 2104124810 Προς: - Εκπαιδευτικούς των
e-mail : [email protected] σχολείων

του ΠΥΣΔΕ
www.elmepeiraia.gr Πειραιά


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ Β΄/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και του έθεσε διάφορα ζητήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (σχετικά με κανονικές άδειες, πανελλαδικές εξετάσεις, χωροταξικά όρια, συσσίτια στα σχολεία). 1 ) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ• Το Δ.Σ. έθεσε για άλλη μια φορά στον προϊστάμενο τις θέσεις της ΕΛΜΕ για προβλήματα που άπτονται των Πανελλαδικών εξετάσεων (βλ.ανακοίνωση 15/05/12 Αρ.Πρωτ. 40). Για τις επιτροπές απάντησε ότι έδωσε οδηγίες για ανανέωση κατά 30%. Βέβαια δεν παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τα απαραίτητα στοιχεία για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ζητάει να του δοθούν οι συνθέσεις των κάθε είδους επιτροπών των τελευταίων δυο χρόνων για να διαπιστωθεί αν έγινε ή όχι ανανέωση. Επισημάνθηκε στο Διευθυντή ότι η συμπεριφορά της Διοίκησης (κάποιων υπαλλήλων -οργάνων) είναι προσβλητική, απειλητική και απαράδεκτη σε εκπαιδευτικούς που ζητάνε απαλλαγή από τις επιτηρήσεις (αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα). Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έδωσε τέτοιες οδηγίες και δεν συμφωνεί με τέτοιες συμπεριφορές. Συμφώνησε ότι θα ήταν καλύτερο αν έγκαιρα ενημερώνονταν οι εκπαιδευτικοί για να δηλώσουν συμμετοχή στις επιτηρήσεις. Για την άμεση πληρωμή των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στις πανελλαδικές, ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι οι βαθμολογητές θα πληρωθούν άμεσα με ΧΕΠ (υπάρχει κονδύλι 400.000 ευρώ) ενώ για τους επιτηρητές θα πληρωθούν από τον τακτικό προϋπολογισμό (αυτό σημαίνει καθυστέρηση). Δήλωσε ότι αν περισσέψουν χρήματα από τις 400.000 θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν και οι επιτηρητές.
• Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αίγινας το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έθεσε το ζήτημα της εξασφάλισης δωρεάν μετακίνησης και διαμονής των μαθητών των ΕΠΑΛ που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις (η νομοθεσία προβλέπει κάτι τέτοιο μόνο για τους μαθητές των ΓΕΛ). Τονίσαμε βέβαια ότι από παιδαγωγική άποψη πρέπει οι μαθητές να δίνουν εξετάσεις κοντά στο σχολείο, στον τόπο κατοικίας τους και όχι να μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά.
• Επισημάναμε επίσης τη δυσμενή θέση των μαθητών Νυχτερινών σχολείων που υποχρεώνονται να δίνουν τις πανελλαδικές εξετάσεις το πρωί, γεγονός που καθιστά στις σημερινές συνθήκες απαγορευτική τη συμμετοχή πολλών μαθητών.
2) ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Με βάση το Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα οι
Keywords
Τυχαία Θέματα